Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ieder product heeft zijn eigen verpakking nodig"

Met de ontwikkeling en implementatie van volledige verpakkingslijnen en een bijna onbeperkt aanbod aan verpakkingsmaterialen is Frutmac toonaangevend op het gebied van levensmiddelenverpakkingen. Dankzij haar meer dan 50 jaar ervaring en voortdurende innovaties op het gebied van machines, materialen en dienstverlening heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een expert binnen de sector. 

Tijdens Fruit Logistica spraken we met algemeen directeur Stephan Christoph (op onderstaande foto) die ons meer vertelde over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen en verpakkingsmachines.

"Elk product heeft een speciale verpakking nodig en frutmac biedt hiervoor optimale oplossingen, aangepast aan de marketingwensen van de klant," vertelt Christoph. "Onze afdeling ontwikkeling is altijd op de hoogte van de laatste trends en ideeën zodat wij verpakkingen aan kunnen bieden die voorop lopen qua duurzaamheid. Ons voornaamste doel is om het product zacht te behandelen, het pakproces eenvoudiger te maken en de houdbaarheid van producten te verbeteren." 

"Tijdens de vakbeurs hebben we laten zien waar we voor staan, machines, levensmiddelenverpakkingen en service, en we hebben dit via afbeeldingen geprobeerd duidelijk te maken. We hebben ons onder meer gericht op de innovatieve Blitz-trays die vervaardigd zijn uit 100% biologisch afbreekbaar karton of graspapier," vervolgt Christoph. 

"In een sector zoals deze, waar de nadruk in toenemende mate op duurzaamheid en het verminderen van plasticgebruik ligt, kan er in plaats van het verpakken van een conventionele tray in folie gekozen worden om deze af te sluiten met een kartonnen deksel dankzij onze volledig automatische Blitzmatic+ dekselmachine."

Klik op de video om het Blitzmatic+ system te ontdekken

Het deksel wordt nauwkeurig bevestigd op de traditionele kartonnen tray via het automatische tweekoppige mechanisme. Een variabele en geïntegreerde dekseldispenser maakt het mogelijk om snel te schakelen tussen deksels voor 4- of 6-stuks verpakkingen, bijvoorbeeld voor appelen.

"Bij de semi-automatische Blitzmatic verpakkingsmachine daarentegen worden de zijkanten van de Blitz-tray vanzelf gesloten. Voor kleine hoeveelheden zijn er ook Blitz-trays die handmatig gesloten kunnen worden beschikbaar."

Klik op de video om de functies van het Blitzmatic gearlock-systeem

Na het vullen worden de kartonnen verpakkingen van boven af gesloten door middel van vormsluitende technologie. De Blitzmatic-machine kan tussen iedere vul- en etiketteermachine worden geplaatst.

De oplossingen van Frutmac zijn geschikt voor het installeren van nieuwe verpakkingslijnen en om bestaande lijnen mee uit te breiden. "Bij het ontwerp van onze oplossingen leggen we de nadruk op een zo zacht mogelijke productbehandeling en het verkorten van de duur van de processen," legt de directeur uit. "In combinatie met onze verpakkingsmaterialen kunnen wij een vlot verpakkingsproces garanderen. Het feit dat de machines kunnen worden geïntegreerd in bestaande lijnen is een toegevoegde waarde."

Contact:
Frutmac
Via Vilpiano 46
39010 Nals (BZ)
Tel.: +39 0471 676700
Fax: +39 0471 676701
Email: info@frutmac.com
Web: www.frutmac.com

www.frutmac.com

Publicatiedatum: