Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe Haluco-directeur Carlo Broeren over ontslag 20 medewerkers en sluiting vestiging Nieuw-Amsterdam:

"We moesten maatregelen nemen om slag te maken van product- naar marktgedreven organisatie"

Tholen - In september 2018 maakte Carlo Broeren een comeback in de AGF-sector als managing director van Total Produce Haluco Holding BV. De AGF-sector was voor hem als voormalig CFO van Citronas en FruitMasters niet nieuw, al vervulde hij vanaf 2007 vooral financiële functies in het toerisme en de food ingredients. Wel bleef hij al die jaren actief als toezichthouder van Total Produce Rotterdam. Een terugblik op het eerste half jaar, waarin hij ook enkele impopulaire maatregelen moest nemen.

"Vorig jaar ben ik medio september bij Haluco gestart en allereerst heb ik een analyse gemaakt waar de organisatie stond en naar toe zou moeten. De hele sector heeft te maken met kortere ketens, waarbij het voor handelsbedrijven de kunst blijft om de verbindende schakel te zijn tussen leverancier/teler en afnemer/klant . In dat speelveld moet je je toegevoegde waarde bewijzen", steekt Carlo van wal. "Haluco is vanouds een productgedreven organisatie geweest. Ik vond dat we de slag moesten maken naar een marktgedreven organisatie om meer klantgericht te werken met behoud van een krachtige sourcing als basis."

"Er waren wel een aantal veranderingen noodzakelijk om die efficiencyslag te maken. Daarvoor hebben we bijvoorbeeld een trainingsprogramma opgesteld. Maar ook aan het kostenniveau moest wat gedaan worden en daarop hebben we acties ondernomen. Zo bleek de vestiging van Delicious in Nieuw-Amsterdam onvoldoende van toegevoegde waarde te zijn. Daarom hebben we die vestiging, waar zeven mensen werkzaam waren, gesloten. Ook op de vestiging in Bleiswijk zijn mensen afgevloeid, waardoor we in totaal twintig functies hebben vervangen. Dit zijn geen leuke maatregelen, maar we hebben ze wel in het belang van het bedrijf gedaan om goedkoper en efficiënter te werken en zo te komen tot een toekomstbestendige organisatie", besluit Carlo.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven