Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mario de Goede, Nico de Jong:

"Prijsniveau ananas onder druk door grotere aanvoer"

Tholen - De aanvoer van ananas uit Costa Rica ligt momenteel op een wat hoger niveau dan vorig jaar. Het prijsniveau staat om die reden ook wat onder druk. "Verkoopprijzen op de vrije markt liggen rond de 7,50 euro, dus dat valt toch iets tegen voor deze tijd van het jaar", constateert Mario de Goede van Nico de Jong. Hij verwacht tot en met Pasen, dat dit jaar vrij laat valt, een stabiele markt. "Het voordeel van het eerste kwartaal is dat de alternatieven beperkt zijn, zodat er veel promoties worden gepland. Vanaf mei zie je de aandacht traditiegetrouw meer naar het zomerfruit verschuiven."

"Vorig jaar hadden we een hele lastige tweede helft van het ananasseizoen. Feitelijk zijn er de laatste twee jaar te veel maanden geweest waarin het prijsniveau onder de kostprijs lag. Ook in Costa Rica ziet men wel in dat de tijd van ongelimiteerd aanplanten niet houdbaar is. Hierdoor verwacht ik dat we dit jaar al een lagere productie zullen zien, waarbij er sowieso met de natural flowering al een gat zal ontstaan", vervolgt Mario. "Wat logistiek gezien wel heel erg prettig is dat de nieuwe terminal in Costa Rica in gebruik genomen wordt, waardoor we hopelijk minder logistieke problemen zullen zien als in de afgelopen tijd."

Voor meer informatie:
Mario de Goede
Nico de Jong
Marconistraat 80
3029 AK Rotterdam
Tel: +31 10 2211222 
m.degoede@nicodejong.com
www.nicodejong.com