Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Commissie stelt Conference campagne als voorbeeld

NFO meldt dat de Conference Campagne in Duitsland ook wordt beschouwd door de Europese Commissie als succesvolle promotie. Onlangs werd deze campagne op een informatiebijeenkomst in Brussel voor alle EU-landen over Europese promotiesubsidies als voorbeeld gebruikt hoe een goede samenwerking van twee lidstaten (Nederland en België) kan bijdragen tot het vergroten van een exportmarkt (zie de nieuwsfoto). Eind 2019 eindigt deze Conference campagne “Die leckere Birne aus Europa” in Duitsland. Maar de Nederlandse Fruittelers Organisatie in Nederland en VLAM in België, stellen opnieuw een subsidieverzoek op voor een vervolgcampagne van 2020 t/m 2022. Daarbij doen zij opnieuw een beroep op bijdragen door verschillende handelspartijen. De partijen, die de lopende campagne mede mogelijk hebben gemaakt, zijn: Fruitmasters, the Greenery, Veiling Zuid-Limburg, Veiling Zaltbommel, Best of Four, Groda bv, Gebr. van Blijderveen, Staay Food group en Jan Oskam bv.



NFO hoopt opnieuw een consortium te bereiken voor de vervolgcampagne om een voorstel bij de EU in te kunnen dienen.
Bert den Haan (voorzitter Productgroepen Appel & Peer): “Het is mooi dat ons initiatief leidt tot een grotere afzetmarkt, iets dat voor Conference heel hard nodig is. We zijn blij met de goede samenwerking met België en staan als productgroep achter de voorbereiding van een nieuwe campagne en het betrekken van verschillende handelspartijen hierin. Dus het is straks weer hopen op een positief besluit en toekenning van Europese gelden”.

Bron: NFO

Publicatiedatum: