Kwaliteit Chinese grapefruit wordt beter in de bewaring

De Hu-grapefruit is een kenmerkende citrussoort voor de regio Changshan in Zhejiang in China. De Hu-grapefruit heeft naast alle voedingswaarden die bij citrus aanwezig zijn ook een medicinale werking. Ook is de Hu een grapefruitras die lang in bewaring kan worden geplaatst. "De oogst begint elk jaar in november mits de weersomstandigheden normaal zijn. De Hu-grapefruit kan tot mei van het jaar erop worden bewaard," zegt Huang Yiting van Changshan County Aijia Fruit and Vegetable Development.

"Als de oogst begint, is de grapefruit nog vrij zuur. Hoe langer de grapefruit wordt bewaard, des te zoeter deze wordt. Het suikergehalte stabiliseert zich als de fruit in bewaring wordt geplaatst. Ook raakt het sap van het fruit meer geconcentreerd. Over het algemeen wordt de kwaliteit van de grapefruit beter. De prijzen voor grapefruit zijn op de Chinese markt de laatste jaren vrij stabiel gebleven. Prijsschommelingen blijven binnen redelijke marges."

"We hebben voor meer dan 33 hectare aan grapefruitplantages in bezit in Zhejiang. We zetten ons fruit voornamelijk af via traditionele retailkanalen naar supermarkten in grote en middelgrote Chinese steden. We zijn van plan om onze online kanalen te verbeteren, zodat we beter aan de vraag vanuit de consument tegemoet kunnen komen en in nieuwe markten uit kunnen breiden."

Aijia Fruit and Vegetable Development is een bedrijf dat een platform biedt voor gespecialiseerde retail en marketing. Hierdoor wordt toegang geboden tot verschillende gebieden in China, waar fruit van hoge kwaliteit wordt geteeld. De dienstverleningen van Aijia Fruit and Vegetable Development beslaan elk aspect van de teelt en afzet van fruit, waaronder ook onderzoek en ontwikkeling op plantages, verpakking, koellogistiek, marketing en retail.

Naast grapefruit werkt  het bedrijf ook met andere fruitsoorten uit de belangrijkste teeltgebieden van China. Dit betreft onder andere appelen, peren, navel-sinaasappelen, mandarijnen, aardbeien, Hami-meloenen en watermeloenen. Het bedrijf  heeft een sterke aanwezigheid gecreëerd in deze teeltgebieden met eigen plantages en samenwerking met coöperaties. Ook heeft het bedrijf verspreid over heel China faciliteiten voor koelbewaring en verwerking.

Contact: Huang Yiting (Sales Management Assistant)
Bedrijf: Changshan County Aijia Fruit and Vegetable Development Co., Ltd.
Telefoon: +86 755 8452 5506 
Fax: +86 755 2844 3795 
E-mail: huangyiting@alja.cn 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven