Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verpakkingsleveranciers uit de middenstand profiteren van verpakkingswet

„Door duurzame verpakkingsoplossingen ontstaan voor mij nieuwe mogelijkheden"

Vanwege de verpakkingswet probeert men momenteel indien mogelijk af te zien van het gebruik van plastic en kunststoffen. Niet alleen de grote producenten en leveranciers moeten op deze belangrijke ontwikkeling op het gebied van levensmiddelverpakkingen reageren, maar ook de kleinere aanbieders pakken het onderwerp inmiddels op. In het kader hiervan duiken er momenteel ook bij de Duitse groothandels duurzame verpakkingsalternatieven op, zoals plastic uit suikerriet en fruitzakken uit maïszetmeel. Zo ook in het 'Frischezentrum Nürnberg' waar verpakkingsleverancier Eshref Derguti de nieuwe ontwikkelingen presenteert.

Nieuwe verpakkingsoplossingen
De klanteneisen op het gebied van levensmiddelverpakkingen zijn momenteel aan het veranderen. Ook bij de groothandel worden zo mogelijk duurzame c.q. composteerbare materialen gebruikt, hoewel de inzet van zulke oplossingen soms moeilijk is vanwege de ronduit grote eenheden die verpakt moeten worden. „Zakken uit maïszetmeel staan reeds op de planning en worden binnenkort in het assortiment opgenomen. Datzelfde geldt voor een paar verdere hybrideverpakkingen. De maïszakken kosten momenteel echter nog het drie- tot vijfvoudige vergeleken bij gebruikelijke zakken“, vertelt Eshref, die zijn brede verpakkingsassortiment sinds circa tien jaar direct op het terrein van de  Großmarkt aanbiedt.

Een andere oplossing die momenteel bekender wordt is plastic uit suikerriet, vertelt Eshref terwijl hij de eerste monsters uit China en Vietnam laat zien. Van oudsher heeft hij zo snel mogelijk de nieuwe ontwikkelingen in de verpakkingsbranche in zijn assortiment opgenomen. „In het begin heb ik voornamelijk eenvoudige plastic tasjes aangeboden. In de loop der tijd heb ik het assortiment echter succesvol uit kunnen breiden: want parallel aan de nieuwe oplossingen ontstaan voor mij in het bijzonder ook nieuwe mogelijkheden om verder te groeien, vooral in de to go-categorie. Juist in dit segment ontstaan er voor mij als verpakkingsaanbieder ook nieuwe klantenkringen“, zegt Eshref.

Aardappelzakken en bessenschaaltjes
Desalniettemin maken de oude, beproefde verpakkingen nog steeds een belangrijk deel van zijn omzet uit, bevestigt Eshref. „Vooral aan de AGF-sector leveren we bijvoorbeeld grote hoeveelheden bessenschaaltjes en aardappelzakken“, zegt hij afsluitend.

Verdere informatie:
Derguti Verpackungen
GF: Eshref Derguti
Leyherstraße 107
90431 Nürnberg
0911 - 506516-0
0911 - 5407705
info@derguti-verpackungen.de 
www.derguti-verpackungen.de 

Publicatiedatum: