Grens van 15 miljard euro omzet werd in 2019 voor het eerst doorbroken

Spar Oostenrijk groeide in 2018 meer dan dubbel zo sterk als de branche

Spar Oostenrijk kijkt terug op een buitengewoon succesvol 2018: de bruto omzet van de totale Spar Oostenrijk group doorbrak in 2018 voor het eerst de grens van 15 miljard euro. Dit betekent een omzetgroei van +4,7% voor de totale bedrijfsgroep.
In Oostenrijk is Spar met een omzet van 6,88 miljard euro en een uitstekende groei van +4,0 % nu reeds voor het negende jaar op rij het sterkst groeiende bedrijf in de categorie supermarkten en hypermarkten.

Spar Oostenrijk groeit daarmee ook meer dan dubbel zo sterk als de totale levensmiddelenbranche in Oostenrijk, waarvan het instituut Nielsen de groei op +1,6 % becijferd. Daardoor wint Spar duidelijk aan marktaandeel en weliswaar als enige bedrijfsgroep uit de levensmiddelenhandel in Oostenrijk. Spar Oostenrijk heeft in binnen- en buitenland 3.174 vestigingen, waarvan 2.920 onder de levensmiddelenhandel vallen en 225 onder de sportvakhandel. Daarnaast zijn er nog 29 shoppingcenters. Er werken meer dan 82.700 medewerkers in acht landen bij Spar, waarvan 3.200 in opleiding zijn. In 2018 heeft het bedrijf in binnen- en buitenland meer dan 1.300 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.

Verdere informatie: www.spar.at


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven