Oman krijgt grote kokosnootplantage

Het Ministerie van Landbouw en Visserij van Oman nodigt particuliere investeerders uit om de vestiging van een plantage van 100.000 kokosnootbomen nabij de kustplaats Salalah te steunen. De plantage krijgt een productiefaciliteit met toegevoegde waarde waardoor de groei van de verwerkingssector voor kokosnoten in het sultanaat een kickstart zal maken.

Het plan is om de 'Model Farm for Coconut Trees and Product Manufacturing' te ontwikkelen op 460 hectare grond die is toegewezen aan het ministerie in Ayn Razat, in Salalah.

Het ministerie is van plan om 50.000 bomen te telen in de eerste fase, gevolgd door een vergelijkbaar aantal in de tweede fase. Behalve dat het de grootste kokosnotenteler in het sultanaat is, is de plantage ook bedoeld om het toeristische potentieel van Salalah te vergroten.

Tradearabia.com meldt hoe het ministerie, in samenhang met de ontwikkeling van het teeltbedrijf van kokosnoten, ook van plan is productiecomplex te ontwikkelen dat het fruit zal verwerken tot een breed scala aan producten voor binnenlandse en buitenlandse markten. 

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven