Volker van Vuurde, Holland Contracting:

“Behoefte aan eenduidigheid huisvesting arbeidsmigranten groot”

Uitzendorganisaties, bedrijven die arbeidsmigranten in dienst hebben en gemeenten hebben steeds grotere behoefte aan duidelijke wet- en regelgeving aangaande het huisvesten van arbeidsmigranten. Dit stelt Volker van Vuurde, directeur van Holland Contracting, specialist in het uitzenden van Poolse arbeidsmigranten. Voor huisvesting bestaat namelijk geen landelijk beleid, waardoor dat wat in de ene gemeente is voorgeschreven, in de aangrenzende gemeente als overtreding wordt gezien. Omdat de meeste bedrijven die arbeidsmigranten inhuren ook betrokken zijn bij de huisvesting, komen ze in de problemen wanneer, vaak onbedoeld, de verkeerde regelgeving wordt gehanteerd. 

De praktijken waarbij arbeidsmigranten met een grote groep in een te kleine eengezinswoning of zelfs caravan worden ondergebracht – waar wel de hoofdprijs voor moet worden betaald − worden niet meer geaccepteerd. Niet door de buurtbewoners, maar ook niet door de arbeidsmigranten. Integratie van bijvoorbeeld Poolse gezinnen is in veel gemeentes niet mogelijk, omdat het lokale beleid alleen toestaat dat tijdelijke arbeidsmigranten zich in de zogenaamde ‘Polen-hotels’ huisvesten. 

Volker van Vuurde: “Ik vind het schokkend dat huisvesting van arbeidsmigranten nog steeds niet goed geregeld is met alle gevolgen van dien. De meer dan 400 gemeenten die Nederland telt, hebben allemaal een andere kijk op het huisvestingsbeleid. De grote gemeentelijke verschillen wat betreft regels, richtlijnen, vergunningen en beleidswijzigingen en zorgen er zo voor dat het als opdrachtgever heel lastig is om de huisvesting goed te regelen. Overkoepelende regelgeving, die voor alle gemeenten gelijk is, zou het leven voor gemeenten, uitzendbureaus en opdrachtgevers en uiteindelijk ook die van de arbeidsmigrant een stuk eenvoudiger maken. Daarmee wordt goede huisvesting gefaciliteerd in plaats van onbedoeld gecompliceerd.”

Over Holland Contracting
Holland Contracting is gespecialiseerd in het uitzenden van Poolse arbeidsmigranten. Bij Holland Contracting staat de mens op de eerste plaats. Door te kijken naar de persoonlijke doelen, de ambitie en de dromen van de mensen die zich willen inschrijven, worden alleen die mensen gedetacheerd die voor een werkgever het daadwerkelijke verschil kunnen maken. Als flexibele en betrouwbare partner voor zowel werkgever als werknemer heeft Holland Contracting een uitgesproken mening over de dienstverlening en de arbeidsvoorwaarden. Holland Contracting beschikt over eigen kantoren in Polen waar de inschrijving en ook gelijk de eerste selectie plaatsvindt.

Meer informatie
Holland Contracting (e-mail)
Coldenhovelaan 14, De Lier 
Postbus 83, 3140 AB Maassluis
T(0174) 51 86 95
F(0174) 51 07 48Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.