Silves: citrushoofdstad van de Algarve

"Duitsland is een gecompliceerde markt voor de Portugese citrussector"

Vorige week werd het derde Sinaasappel Festival van de Algarve in Silves georganiseerd. Hier wordt 90% van alle Portugese citrus geteeld. Staatssecretaris Freitas keek terug op een positieve ontwikkeling in de citrusteelt. Hij herinnerde aan de crisis van meer dan 10 jaar geleden. Daardoor nam het areaal van 18.000 ha af in 2003 naar 12.000 ha in 2009.  

Hij ging verder over een nieuwe golf van investeringen tijdens de laatste jaren. Sindsdien wordt weer op een areaal van 16.000 ha geteeld in de Algarve. Het volume steeg van 240.000 ton in 2003 naar 340.000 ton vorig jaar. De totale Portugese citrusexport had een waarde van 130 miljoen euro. Dat is 10% van de waarde van al het fruit dat Portugal exporteert. 

"Duitsland is een gecompliceerde markt"
Ondanks de goede resultaten gaat de citrusmarkt in Duitsland wat Portugal betreft niet vooruit. Freitas: "Duitsland is een concurrerende markt. Spanje en Turkije zijn de grote concurrenten." Maar Portugal wil ervoor gaan en de problemen aanpakken. "Elke markt is belangrijk, ook de Duitse."


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven