Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktinformatie Flandria

Rode kool is al geruime tijd de duurste koolsoort op de klok

De productie van inlandse komkommers begint er stilaan helemaal door te komen. Aantrekkelijke volumes, verdubbeling ten opzichte van vorige week. De sortering +350 is met voorsprong de hoofdsortering. Het zonnige weer zal de groei nog verder stimuleren.

Nationaal areaal stabiel. Vanaf week 12-13 zullen volumes van losse tomaten en trostomaten opnieuw sterk stijgen. Groei ligt iets achter wegens donkere weken in januari, het zonnige weer moet de groei opnieuw stimuleren. Prijzen gezakt tov vorige week. Na een zeer rustige week leken de prijzen van witloof iets te stijgen, maar dat was van korte duur. Nog steeds grote aantallen beschikbaar op de klok.

Aanvoer kropsla lager dan vorig jaar. Prijzen nog maar de helft van begin vorige week. Het zonnige weer zorgt ervoor dat het gewicht opnieuw zwaarder wordt (+44 en +39). Zonnig weer stimuleert de groei van veldsla. Prijzen zeer zwak in vergelijking met vorige week. Rustige vraag. Grote aantallen prei werden goedkoper. Beschikbaarheid van savooien beperkt. Rode kool is al geruime tijd de duurste koolsoort op de klok.

Bron: LAVA nieuwsbrief

Publicatiedatum: