Marktinformatie Flandria

Rode kool is al geruime tijd de duurste koolsoort op de klok

De productie van inlandse komkommers begint er stilaan helemaal door te komen. Aantrekkelijke volumes, verdubbeling ten opzichte van vorige week. De sortering +350 is met voorsprong de hoofdsortering. Het zonnige weer zal de groei nog verder stimuleren.

Nationaal areaal stabiel. Vanaf week 12-13 zullen volumes van losse tomaten en trostomaten opnieuw sterk stijgen. Groei ligt iets achter wegens donkere weken in januari, het zonnige weer moet de groei opnieuw stimuleren. Prijzen gezakt tov vorige week. Na een zeer rustige week leken de prijzen van witloof iets te stijgen, maar dat was van korte duur. Nog steeds grote aantallen beschikbaar op de klok.

Aanvoer kropsla lager dan vorig jaar. Prijzen nog maar de helft van begin vorige week. Het zonnige weer zorgt ervoor dat het gewicht opnieuw zwaarder wordt (+44 en +39). Zonnig weer stimuleert de groei van veldsla. Prijzen zeer zwak in vergelijking met vorige week. Rustige vraag. Grote aantallen prei werden goedkoper. Beschikbaarheid van savooien beperkt. Rode kool is al geruime tijd de duurste koolsoort op de klok.

Bron: LAVA nieuwsbrief


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven