Zeven jaar geëist tegen man die collega met ijzeren staaf op hoofd sloeg in aardappelgroothandel

Uit het niets sloeg de 50-jarige Hillegommer op donderdag 8 november 2018 zijn collega in de aardappelgroothandel zo’n tien keer met een zware, ijzeren staaf op het hoofd. Als door een wonder overleefde de man de poging doodslag. Wel liep hij blijvend letsel op. De officier van justitie eiste vandaag zeven jaar cel tegen de verdachte.
 
Het was een stressvolle dag bij de Hillegomse aardappelgroothandel. Er zouden grote afnemers op bezoek komen en daarom moest het bedrijf er keurig uitzien. Als floormanager was de verdachte daarvoor verantwoordelijk. Naar zijn idee spande één van zijn medewerkers – het latere slachtoffer – zich onvoldoende in. Toen de floormanager hem daarop aansprak, maakte het slachtoffer een misplaatste opmerking.

Volgens de verdachte ging daarop bij hem de knop om. Hij pakte een ijzeren staaf die daar toevallig lag en sloeg zijn medewerker van achteren op diens hoofd. Het slachtoffer viel meteen knock-out op de grond. Toch ging de man door met slaan. Sterker nog, hij liep even weg maar toen het slachtoffer nog een teken van leven gaf, kwam hij terug om hem nogmaals met de ijzeren staaf op het hoofd te slaan.

Rollator
Toen een stagiair ontdekte wat er was gebeurd, belde die 112. Zwaargewond werd het slachtoffer afgevoerd naar het ziekenhuis. Nog altijd is hij niet hersteld en het is de vraag of dat ooit zal gebeuren. Naast littekens heeft hij zijn gezichtsvermogen gedeeltelijk verloren en functioneert zijn linkerbeen niet meer goed waardoor hij met een rollator loopt.

Bewijstechnisch is het een eenvoudige zaak. Alles is vastgelegd door een bewakingscamera van het bedrijf en de verdachte bekent. Maar het blijft een raadsel hoe de man tot zijn daad is gekomen. Hij heeft geen strafblad of psychisch problemen.

Schokkend
De officier van justitie noemde het schokkend dat de verdachte als leidinggevende zijn (nota bene licht verstandelijk beperkte) medewerker zo ernstig heeft mishandeld. Hij eiste zeven jaar cel tegen de 50-jarige Hillegommer voor poging doodslag. De uitspraak is over twee weken.

Bron: OM


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven