Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse meloenenimporteur streeft naar jaarronde beschikbaarheid

Het merendeel van de meloenen in de Verenigde Staten is momenteel afkomstig uit Mexico of Midden-Amerika. De aanvoer is in deze periode van het jaar wat lager, hetgeen overeenkomt met de vraag. De afgelopen maanden was er sprake van een tekort aan pitloze watermeloenen. Volgens telers is dit het gevolg van een aanpassing in de plantschema's. De situatie is zich nu echter aan het normaliseren en de markt is weer stabiel. 

"We ontvangen momenteel honingmeloenen en pitloze en mini-watermeloenen uit het zuidwesten van Mexico en dan met name uit Colima," vertelt Mikee Suarez van MAS Melons & Grapes. "Het weer is uitstekend in Colima. De aanvoer van mini-watermeloenen is goed, die van honingmeloen is aan de lage kant maar desondanks toereikend om in de vraag te voorzien. Gedurende januari en het grootste gedeelte van februari was er veel activiteit op de markt maar deze vlakt af nu er grotere hoeveelheden binnenkomen. Sommige telers hebben later in januari geplant om lage temperaturen te vermijden en daarom zien we de aanvoer nu weer groeien."

Voorbereiding druk seizoen in Hermosillo
Terwijl de productie momenteel wat lager is, wat gebruikelijk is gedurende de koudere maanden, bereiden telers zich voor op het drukke seizoen in Hermosillo. Voor MAS Melons & Grapes neemt de aanvoer in deze tijd van het jaar flink toe en dit is precies op tijd om aan de groeiende vraag te kunnen beantwoorden. 

"Tot eind maart/begin april komen er meloenen binnen uit Colima," vertelt Suarez. "Begin april begint in Hermosillo het seizoen van de pitloze en mini-watermeloenen, kort daarop gevolgd door dat van honingmeloenen. Tegen die tijd is het warm weer in deze regio en dat is goed voor de productie. De vraag is iets minder sterk dan in de winter maar toch voldoende. In de lente en zomer neemt de vraag een vlucht."

Werken naar een jaarronde aanvoer

Momenteel levert MAS Melons & Grapes negen tot tien maanden per jaar meloenen met een korte onderbreking in de zomer. Suarez vertelt dat het bedrijf werkt aan een jaarronde beschikbaarheid. 

"Dit seizoen verwachten we tot mei watermeloenen beschikbaar te hebben en honingmeloenen tot en met juli," merkt hij op. "We hebben ook het aantal pitloze en mini-watermeloenen in Colima vergroot. Het is ons doel om jaarrond meloenen te telen en momenteel werken we met een aantal partners in Californië samen om dit te mogelijk te maken. Ons nieuwe handelskantoor en onze vernieuwde website zijn beide een groot succes."

Voor meer informatie:
Mikee Suarez
MAS Melons & Grapes
Ph: +1 (520) 377-2372
mikee@masmelons.com
www.masmelons.com

Publicatiedatum: