Groenten en fruit schaars voor dierentuin

Bad Liebenstein - Het dierenpark in het Duitse Bad Liebenstein wordt vrijwel geheel gefinancierd door middel van giften en entreegeld. Dit stelt de vijftien verenigingsleden en dierenparkdirecteur Udo Bleske steeds weer voor nieuwe uitdagingen. Zo ook bij het verkrijgen van voedsel voor de 250 dieren van de meest uiteenlopende soorten. Tot nu toe was er onder meer een grote supermarkt uit Bad Salzungen die het dierenpark regelmatig voorzag van groenten en fruit, die niet meer geschikt waren voor de verkoop. „Deze supermarkt is onlangs helaas weggevallen als leverancier", vertelt Bleske. Dit zal op korte termijn problemen geven bij de voedselverzorging van de dieren. Want apen, schildpadden en co zijn op deze levensmiddelen aangewezen. „We zijn nu op zoek naar supermarkten die ons groenten en fruit ter beschikking willen stellen", zegt de directeur. Ook particulieren kunnen voedsel doneren. „Maar alstublieft geen afval en niks over de hekken gooien", zegt Bleske.

Bezoekers kunnen dagelijks een bezoekje aan het dierenpark brengen. Maar de stad Bad Liebenstein heeft de afgelopen jaren geen financiële steun en nauwelijks andere ondersteuning gegeven, zo deelde Bleske onlangs mee aan de nieuwe burgemeester van de stad, dr. Michael Brodführer. Zijn reactie: „Het is ook in het belang van de stad dat het dierenpark zich als attractie ontwikkelt. Het dierenpark is per slot van rekening de enige in de omgeving en daarmee een trekpleister voor inwoners en gasten uit de hele regio."

Om het park nog bekender te maken, stelde Brodführer voor om een grote wegwijzer naar de dierentuin langs de weg te plaatsen waar men Bad Liebenstein in komt. Bovendien wil hij het dierenpark een winterdonatie van meer dan 500 euro doen toekomen. Als hij dit niet via de gemeente bij elkaar krijgt, wil hij een sponsor zoeken en als hij die niet vindt zal hij het bedrag zelf doneren. Udo Bleske is hier erg blij om. „Het gaat niet altijd alleen maar om geld. Ik vind het veel belangrijker dat eindelijk iemand van de stad naar me luistert. Tot nu toe voelde hier niemand zich verantwoordelijk."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven