Karin Keizer is wereldkampioen Snert- en Stamppotkoken

In Groningen is afgelopen vrijdag de Wereldtitel Snert- en Stamppotkoken vergeven. Tijdens deze 25ste editie had Karin Keizer strudel gevuld met hete bliksem gemaakt. Deze combinatie zorgde ervoor dat ze zich een jaar lang wereldkampioen Snert- en Stamppot koken mag noemen. Karin Keizer nam het op tegen veertig koks.

Finalisten van het wereldkampioenschap Snert- en Stamppotkoken (vlnr): Michel Rekers (3e plaats), Karin Keizer (1e plaats), Joh Spruit (2e plaats)

"Stoom kwam er werkelijk letterlijk onder de deksels uit pannen. Want wie denkt aan recepten met boerenkool en worst zit mis", aldus hoofdsponsor Greydanus van het jaarlijks terugkerende evenement. "Alles werd vrijdag uit de kast gehaald tijdens de 25e editie van het WK Snert- en Stamppot koken. De grote kanshebbers maakten stamppotten met o.a sushi, truffel en appel. Met andere woorden: 'Het moet zo gek en origineel mogelijk' maar tegelijkertijd is goede stamppot een perfecte balans tussen smaak, geur, kleur, ingrediënten." 

Aardappelgroothandel Greydanus was de gehele dag aanwezig om alle binnen kokers -buitenkokers- stamppotkokers – worst en spekkokers op de voet te volgen. Ze vroegen zich af welke van de deelnemers zou de geschikte vertegenwoordiger van dit "oud Hollandsche gezonde prakkie" kunnen zijn. "Want ook dit jaar gaat Greydanus zich inzetten om te zorgen dat de consument (h)eerlijker eten kan kopen in de supermarkten waar smaak en ambacht op nummer 1 komen."

Bron: Greydanus

 

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven