Peru: mangoproductie daalt met 15%

Het mangoseizoen in de regio Lambayeque registreerde een daling van 15% als gevolg van de wisselende weersomstandigheden in de hele regio, aldus de regionale manager van Landbouw, Augusto Vélez Delgado. De ambtenaar zei dat de verliezen werden geleden in de districten Olmos, Motupe en Tongorrape, waar meer dan 3.500 hectare tropisch fruit wordt geteeld. "Dit seizoen is niet zo bemoedigend geweest voor mangoproducenten, maar we hopen dat deze omstandigheden kunnen worden overwonnen."

Delgado Vélez legde uit dat de klimaatwisselingen de bloei van de gewassen beletten, maar dat de producenten desondanks toch een risico namen en hun producten planten. Verwacht wordt dat in de maanden januari en februari, als de meeste bloei plaatsvindt, het seizoen zou kunnen verbeteren om ten minste de lokale marktvoorraad te bereiken.

"Als het product te schaars is, zou het erg duur kunnen worden, zoals vorig jaar gebeurde. Handelaren zullen gedwongen worden fruit van de regio Piura te brengen", zei de ambtenaar. Hij voegde ook toe dat tegen het eind van dit jaar naar schatting 10.000 ton zal worden geëxporteerd naar de Europese markt en naar een aantal landen in Zuid-Amerika.

Source: Rpp.com.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.