“We vinden kwaliteit belangrijker dan producten die goed verkopen”

Omdat Apifood altijd op zoek is naar producten met een eigen smaakidentiteit, was het bedrijf een van de eersten die de sinaasappelen met bladeren uit Portugal importeerde. “Het kostte ons 4 of 5 jaar om een eigen merk te ontwikkelen. Om het verschil te kunnen maken met de Spaanse sinaasappelen, die in Frankrijk en België al op de markt waren, moesten we het juiste product, de juiste telers en het juiste teeltgebied zien te vinden en zorgen voor een regelmatige aanvoer,” legt manager bij Apifood Eric Tastayre uit.

"Zo zijn we in de Algarve in Portugal terechtgekomen, waar de sinaasappelen met bladeren de gecertificeerde BGA (Beschermde Geografische Aanduiding) hebben. Deze certificering was voor ons de enige manier om de oorsprong van het product te garanderen. Het product wordt het hele jaar door gekenmerkt door de sappigheid en zoetheid,” zegt Eric. “Het merk Agrumine is de afgelopen 7 jaar constant in ontwikkeling geweest,” voegt hij ook nog toe.


“Als het niet goed smaakt, doen we het niet!”
Eric is heel duidelijk: hij brengt de producten alleen op de markt als hij zeker is van de smaakkwaliteit. "We beginnen het seizoen rond 15 november, dan weten we zeker dat de eerste sinaasappelen met bladeren goed smaken. Als dat niet het geval is, zetten we het merk dat jaar niet af.” En om de kwaliteit van de citrus te garanderen, worden controles uitgevoerd op alle producten in Portugal en bij aankomst in Montauban, voordat deze bij de klanten worden afgeleverd. “Een Agrumine-product moet, waar het ook wordt geconsumeerd, altijd goed smaken,” vertelt Eric.

Het Agrumine-assortiment bestaat uit drie hoofdsoorten: de Newhall (Eric en zijn vrouw hebben op de Fruit Logistica het heerlijke zoete sap van de Newhall gepresenteerd), de Navelate en de Valencia. Meer informatie (in het Frans) over de rassen vindt u hier.

Een betrouwbare smaak en een uitstraling die steeds beter wordt
“Op dit moment proberen we de uitstraling van de Portugese sinaasappelen te verbeteren omdat die bij de Spaanse sinaasappelen goed is. Dit in tegenstelling tot de Portugese sinaasappelen die qua smaak constant zijn, maar visueel gezien minder aantrekkelijk zijn. Aangezien de vraag op de Portugese markt groeit, treden er op het gebied van de uitstraling echter ook steeds meer kleine verbeteringen op. En dat is belangrijk omdat de consument daar gevoelig voor is,” legt Eric uit. "Daarom is het essentieel om aan het merk te blijven werken. Als de consument het associeert met een goede smaak, is dat voor ons een overwinning. Om dit te kunnen bereiken, moet de kwaliteit echter regelmatig zijn,” zegt hij ook nog.


“Ethiek is belangrijk, we willen ons richten op lokale landbouw”
“Aanvankelijk kozen we alleen voor de sinaasappelen met bladeren uit Portugal, zodat deze zich in de schappen gemakkelijk konden onderscheiden van de Spaanse sinaasappelen zonder bladeren, maar tegenwoordig ontwikkelen we ook andere producten uit Portugal, waaronder sinaasappelen zonder bladeren, mandarijnen en citroenen. Geen van de producten die we in Portugal willen ontwikkelen, is echter een concurrent voor onze Franse telers. Wij zijn gespecialiseerd in pruimen, druiven en peren voor de Franse producten en in citrus en Rocha-peren voor de Portugese producten. We vinden het ethisch gezien niet goed om producten uit een ander land te importeren als we ze in eigen land kunnen telen. Zelfs in een Europese vrijhandelscontext. We willen ons concentreren op de lokale landbouw,” besluit Eric.


Voor meer informatie:
Eric Tastayre
Apifood  
Bâtiment administrative
Marché Gare
82030 Montauban
Vaste telefoon: +33 5 63 20 22 50
Mobiele telefoon: +33 6 07 59 03 75
eric@apifood.com
apifood.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven