Fruitverwerkingsmachines van PND

"Specialisatie, service voor de klant, continue innovatie, op maat gemaakte technologie en grote kennis van de internationale markten. Dat zijn de kernwaarden die ons in staat stellen om één van de leiders te zijn als het gaat om de bouw en afzet van machines voor de verwerking van fruit." Dat zegt Virginia Cascella, export manager van het Italiaanse PND.

Virginia Cascella, export manager PND

Oplossingen voor fruitverwerking
PND heeft 19 jaar ervaring en daardoor heeft het steeds verbeteringen kunnen aanbrengen aan de machines. Er zijn inmiddels geavanceerde oplossingen voor de verwerking van peren, appelen, kiwi's, sinaasappelen, grapefruits, citroenen, ananas, mango's, aardbeien en perziken. Er zijn verschillende variaties om te kunnen voldoen aan de uiteenlopende behoeften de bedrijven die zich bezighouden met het kant-en-klare assortiment. Daarnaast zijn deze variaties ook belangrijk voor de conservenindustrie.

"Een voorbeeld van een geavanceerde machine is de PL6M, een halfautomatische dunschiller met zes verschillende snijkoppen. Oorspronkelijk was deze bedoeld voor het schillen van mango's, maar tegenwoordig kunnen er ook kiwi's mee worden geschild. De PL6M heeft veel voordelen voor beiden fruitsoorten: de dikte van de schil kan worden aangepast, de snelheid en de rotatie van het fruit worden geregeld via een omvormer en daarnaast is er de mogelijkheid om fruit van verschillende maten te verwerken zonder enige aanpassing", zegt Cascella.

Het aanbod
"We hebben 15 halfautomatische, handmatige of volledig automatische machines in ons assortiment. Het gaat om standaard machines die aan de behoeften van de klant kunnen worden aangepast. Bijvoorbeeld de kernboor, Mod DRR, waarmee de kern van appelen en perziken kan worden verwijderd en het fruit in plakjes kan worden gesneden. De minimale dikte is 3 mm. De laadplaat roteert met tussenpozen. Als deze stopt, kan er handmatig tegelijkertijd worden geladen, gesneden en geboord", gaat Cascella door.

De markten
PND voorziet haar klanten in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Chili, Argentinië, Peru, Zuid-Korea, Egypte, Vietnam, Tanzania, Australië, China, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar van hulp op maat.

PND was dit jaar voor de tiende keer aanwezig tijdens Fruit Logistica in Berlijn.

Info:
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) - Italy
Email: info@pndsrl.it
Web: www.pndsrl.it


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven