Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom is de lokale en internationale vraag naar Chinese knoflook plotseling gegroeid?

“De knoflookproductie is dit jaar iets hoger dan vorig seizoen en de totale oogst in China bedraagt zo'n 8,7 miljoen ton. De kwaliteit is echter wel wat minder goed dan vorig seizoen. Daarbij is China niet het enige land met een grote export maar kunnen ook andere landen in de vraag voorzien. Ik verwacht dat China het in de toekomst moeilijker zal krijgen op de knoflookmarkt. De internationale markt is nu min of meer stabiel vanwege het Chinese Nieuwjaar. Iedereen in China was vrij en verwerkingsfaciliteiten lagen een tijd lang stil. Na deze periode begon de knoflookprijs plotseling te stijgen. Vorige week namen zowel de binnen- als buitenlandse vraag toe maar dit zal waarschijnlijk van tijdelijke aard zijn. Bovendien is het zo dat het areaal dit seizoen met zo'n 30% gekrompen is," vertelt David Wu van Shandong Haijiang International Trading. 



Haijing is ook op zoek naar nieuwe markten voor haar knoflook. David: "We exporteren onze knoflook naar meer dan 60 landen, waaronder grote markten zoals Indonesië, Brazilië, Rusland, Nederland, Saoedi-Arabië, Pakistan, Colombia, Ecuador, Maleisië, Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk enzovoort. De vraag vanuit Indonesië is meestal het sterkst en dit land is goed voor 30% van de totale wereldwijde vraag naar knoflook. We overwegen ook om onze knoflook naar Senegal en een aantal andere landen in Afrika te exporteren omdat de economie daar snel groeit en de vraag naar knoflook rechtstreeks uit China toeneemt."



De markt voor Chinese gember is dit jaar vrij goed. De productie is kleiner als gevolg van zware regenval en dit heeft ook zijn weerslag op de kwaliteit gehad. Er is meer dunne dan dikke gember maar de prijzen zijn over het algemeen wel hoger. "Momenteel is de vraag naar gember goed. Vooral nu, na het Chinese Nieuwjaar, is de vraag gestegen en dat heeft deze week ook voor een prijsstijging gezorgd. Er is vraag naar verse gember vanuit Azië en het Midden-Oosten en vanuit Europa is er vooral vraag naar gedroogde gember."



“Onze uienproductie is vrijwel gelijk gebleven aan voorgaande seizoenen. Toen we onze Gansu uien rooiden, was er echter sprake van zware regenval en dit heeft in het begin voor kwaliteitsproblemen gezorgd. Nu is alles weer goed. Dit jaar nam de vraag naar gele uien toe en dan met name naar de grote maten 70/90. We hebben wat orders voor de export binnen gekregen. Dit komt omdat het uienseizoen in Europa problematisch is verlopen. Vanwege de kwaliteit zullen we vanaf eind februari geen uien meer verladen. In de regio Sichuan worden binnenkort de eerste uien van het nieuwe seizoen gerooid, maar deze zijn niet geschikt om geëxporteerd te worden."

“Naast de export houdt ons bedrijf zich ook bezig met de import. Om deze reden hebben we deelgenomen aan de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn, waar we de kans hadden om nieuwe klanten te ontmoeten en de banden met bestaande klanten aan te halen. Het was een zeer vruchtbaar bezoek en we willen iedereen die onze stand heeft bezocht graag bedanken."


Voor meer informatie:
David Wu
Shandong Haijiang International Trading Co.,Ltd.
Tel: +86 537-2718858 
Fax: +86 537-2365058
Mail: info@haijiangfruit.com / sale6@haijiangfruit.com  
http://www.haijiangfruit.com/  

Publicatiedatum: