Max Kryeziu - DakaFresh

"We willen de keten inkorten en direct aan de detailhandel afzetten"

DakaFresh BV is een nieuwe handelaar in groenten en fruit, gevestigd in Maasdijk. Het bedrijf zal zich 12 maanden per jaar richten op het verhandelen van twee belangrijke producten: citrus en druiven. Daarnaast heeft de handelaar zoete aardappelen, consumptieaardappelen, uien, lente-uitjes, aardbeien en andere producten in de aanbieding. Het bedrijf heeft ook een overeenkomst gesloten met Nederlandse telers van tomaten, paprika's en aubergines om hun klanten voor het komende seizoen te bevoorraden.

Max Kryeziu legt uit dat de inkooplanden per seizoen verschillen. "We zijn een nieuw bedrijf, maar hebben veel ervaring in de sector. We streven ernaar onze belangrijkste producten al in 2019 jaarrond te kunnen leveren. We willen de keten inkorten en direct aan de detailhandel afzetten in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Daarnaast zijn we van plan ook aan de groothandel en de dienstensector te leveren."

Een van de belangrijkste aspecten van het bedrijfsbeleid is duurzaamheid. "Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid is voor ons erg belangrijk, daarom hebben we ons ook aangemeld voor het lidmaatschap van het Amfori en BSCI platform," legt Max uit.

Brexit
Max zegt dat hij in onderhandeling is met klanten in het Verenigd Koninkrijk. De Brexit veroorzaakt echter problemen omdat het onmogelijk is om contracten af te sluiten zolang niemand zeker weet wat er over een maand zal gebeuren als de Brexit-deadline nadert.

"We hebben al samen met handelaren en klanten besproken hoe we na de Brexit verder kunnen gaan op de Britse markt, maar voor nu is de onzekerheid groot."

Ontwikkeling
"We doen ook enkele tests met asperges in Italië en Albanië en hopen dit product toe te voegen voor volgend seizoen met een proefafzet aan alleen de Duitse markt dit jaar. Wij zien Albanië als het nieuwe Italië en werken hard aan de ontwikkeling van een duurzamere en veiligere productie daar."

Max Kryeziu
DakaFresh
max@dakafresh.com 
+31 174 25 72 72


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven