Spanje en Marokko hebben plannen voor een spoorverbinding

Marokko en Spanje bekijken de mogelijkheid voor de aanleg van een continentale spoorlijn tussen beiden landen. In een interview zei Najib Boulif, de Marokkaanse staatssecretaris van Transport, dat er momenteel een onderzoek plaatsvindt. 

De staatssecretaris voegde eraan toe dat beide partijen er alles aan doen om de beste manier te vinden voor de aanleg van de spoorlijn. Een onderzoek naar de diepte van de zee zal een aantal mogelijkheden opleveren. Hij voegde eraan toe dat Spanje en Marokko het onderzoek binnen één tot twee jaar af hopen te ronden waarna zij op zoek gaan naar investeerders om het project te financieren. 

Boulif vertelde dat het project op de steun van een aantal van de Maghreb-landen kan rekenen, waaronder Mauritanië en Libië. Op 31 januari maakte de secretaris-generaal van de Arabische Maghreb Unie bekend dat er een campagne gestart wordt voor het aantrekken van internationale investeerders om de spoorverbindingen tussen Marokko, Algerije en Tunesië te renoveren. 

De bekendmaking van Boulif viel samen met het bezoek van het Spaanse koningspaar aan Marokko. Tijdens het tweedaagse staatsbezoek benadrukten beide partijen hun wens om de diplomatieke banden aan te halen. De twee landen ondertekenden 11 overeenkomsten met betrekking tot cultuur, handel en energie. 

Bron: moroccoworldnews.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven