Noren bijna door hun AGF voorraad heen

Een deel van de Noorse bewaarloodsen is eerder dan andere jaren leeg als gevolg van de droge zomer van 2018. Er zijn nog wel voldoende aardappelen, maar een relatief groot aantal wordt bij het verpakken uitgesorteerd. Voor de Mandelpotatis geldt hetzelfde, maar na een periode van stabiele prijzen wordt deze week een stijging van de prijs verwacht.

In veel regio’s liggen er nog grote uien in de bewaarloodsen, maar de hoeveelheden zullen de komende weken langzaam afnemen. Kleine uien zullen nog een aantal maanden voorradig zijn. Er zijn voorlopig nog voldoende rode uien verkrijgbaar. Daarnaast worden er eveneens uien geïmporteerd uit Europa en de VS. De voorraden prei gaan de laatste weken in maar de kwaliteit is nog steeds goed.

De afzet van witte kool is stabiel, maar de voorraden zijn duidelijk kleiner dan vorig jaar. De prijzen zullen deze week naar verwachting stijgen en ook importkool is relatief duur. Rode kool is niet meer voorradig. Spruiten zijn er nog op kleine schaal. Chinese kool is al een paar weken niet meer verkrijgbaar. Noorse koolraap zal er naar verwachting zijn tot aan het nieuwe seizoen en ook de kwaliteit is goed. De afzet van wortelen loopt goed. Ook de kwaliteit blijft voldoende. De afzet van knolselderie en pastinaak is stabiel. De kwaliteit is goed en de prijzen blijven stabiel.

Wat de kasgroenten betreft, komen er deze week bijna 300 ton Noorse komkommers op de markt. Sommige grossiers hebben daar voldoende aan, anderen importeren daarnaast komkommers uit het buitenland zolang er niet meer Noorse komkommers beschikbaar zijn.

De tomatentelers komen nu in actie en de komende maanden zal er veel in de kassen gebeuren. De afzet van krulsla is stabiel, terwijl tegelijkertijd de voorraden toenemen. De markt voor biologische aardappelen, uien, prei, kool en wortelen is stabiel. Niets duidt erop dat er in 2019 een grote omzetstijging van biologische AGF wordt verwacht.

Bron: www.landbruksdirektoratet.no


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven