Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FSA Research Project levert consultants voor Mexico

Mexico was één van de eerste landen, die begonnen met menselijke landbouw, waarbij de Mexicanen planten ontwikkelden zoals maïs, bonen, tomaten, avocado's, cacao en verschillende soorten kruiden. Sinds de laatste jaren van de 20e eeuw hebben de NAFTA en het economisch beleid opnieuw grote landbouwbedrijven begunstigd. De belangrijkste gewassen van Mexico zijn granen, tropische vruchten en diverse groenten. 

De kansen lijken te keren voor Nederlandse export naar Mexico. Het land zoekt naarstig naar alternatieven voor de Verenigde Staten na de afnemende stabiliteit van het handelsakkoord Nafta onder president Trump. Dit biedt Nederlandse bedrijven mogelijkheden om een duurzame relatie met Mexicaanse telers en de regering op te bouwen. De Nederlandse agrarische sector staat hoog aangeschreven in Mexico: kwalitatief hoogwaardig, innovatief, soms tegen een hogere prijs maar met een hoog rendement.

In juli en augustus 2018 zullen 18 ambitieuze studenten van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit afreizen naar Mexico. Daar zal bedrijfsspecifiek onderzoek uitgevoerd worden voor bedrijven met aspiraties richting de Mexicaanse markt of voor bedrijven die hier reeds gevestigd zijn. In de 25 jaar dat dit project plaatsgevonden heeft, zijn er al verschillende onderzoeken voor uiteenlopende bedrijven uitgevoerd zoals Shell, Heineken en Philips, maar ook vele bedrijven uit het MKB. Denk hierbij aan marktanalyses, sectoranalyses en investerings- en vestigingsmogelijkheden. 

Voor meer informatie:
FSA Research Project
rp1@fsa.nl  
www.fsaresearchproject.nl  

 

Publicatiedatum: