Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse granaatappelseizoen voorbij, druivenseizoen begint

Het granaatappelseizoen is in Turkije voorbij en we kunnen zeggen dat het een goed jaar was. Er was veel vraag en een goede kwaliteit. Hatipoglu Tarim is als bedrijf tevreden en kan met opgeheven hoofd naar het komende druivenseizoen uitkijken. 

Riza van Hatipoglu Tarim: "Het afgelopen seizoen was beter dan de twee ervoor. De orders kwamen continu en de vraag was over het algemeen hoog. Dit seizoen waren de volumes ongeveer 50% hoger dan vorig seizoen, wat een goede ontwikkeling is. Momenteel zijn we los, maar als we nog fruit in de bewaring hadden liggen, dan zouden we nog orders hebben, want we krijgen nog steeds vraag naar onze producten."

Hoewel het seizoen goed was, waren er toch wat uitdagingen. "Het grootste probleem van afgelopen seizoen was in de hoeveelheden te vinden. De totale opbrengst was veel hoger dan we verwacht hadden. Tijdens de eerste oogst en bewaarperiode was het hard werken om alles op tijd af te hebben maar het lukte. Een ander punt was de toename van fruitrot in de koelruimtes. Maar uiteindelijk is elk probleem een les voor ons en maakt het ons veel duidelijk. We zijn dus op het volgende seizoen goed voorbereid."

Het belangrijkste granaatappelras van Hatipoglu Tarim export is het ras Hicaz. "De Hicaz smaakt geweldig en blijft populair in Duitsland, Nederland en Frankrijk. Maar dat zijn niet onze enige markten. We verladen ook naar het Midden-Oosten."

Granaatappelen zijn niet de enige producten die het Turkse bedrijf exporteert. Ze maken zich nu op voor het nieuwe druivenseizoen. "We kunnen niet wachten tot het druivenseizoen begint! We hebben een groot areaal in de buurt van Manisa. We verladen grote hoeveelheden pitloze Sultana's naar Europa. We hebben alle certificaten zoals GlobalGAP, BRC en Sedex. We zijn al met de voorbereidingen begonnen. Ik verwacht de eerste oogsten rond midden juli/ begin augustus. Vroege rassen zullen verkrijgbaar zijn voordat de Sultana komt. We hebben ook Crimson en Red Globes."

Hatipoglu Tarim deed mee aan de Fruit Logistica in Berlijn. De beurs was een groot succes voor het bedrijf. Riza: "Fruit Logistica is erg belangrijk voor ons en iedereen in de sector. De mensen bij onze stand hadden bijna geen tijd om adem te halen, zo druk was het. Ik denk dat 60% van onze bezoekers uit Europa kwam. De overige 40% kan, eerlijk gezegd, overal vandaan zijn gekomen. We hebben goede contacten gelegd en goede mensen ontmoet. Als je een goede kwaliteit hebt en een juiste prijs, dan komt de rest vanzelf."

Voor meer informatie:
Muhsin Riza Agdag
Hatipoglu Tarim
Agriculture Department Director
Tel: +90 530 552 8306
Email: riza@hatipoglutarim.com  
www.hatipoglutarim.com

Publicatiedatum: