Waaronder de ziekte van Alzheimer

Zwarte wortelen verminderen kans op neurologische aandoeningen

Nieuw onderzoek duidt erop dat het regelmatig eten van zwarte wortelen de kans op het krijgen van neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, verlaagt. De stoffen in zwarte wortelen, waaronder anthocyaan, kunnen een belangrijke rol spelen bij de behandeling van dit soort aandoeningen. De uitkomsten van het onderzoek zijn nog niet bevestigd maar geven wel meer inzicht in de mogelijkheden van natuurlijke behandelmethoden voor Alzheimer. 

Wereldwijd is de ziekte van Alzheimer één van de belangrijkste doodsoorzaken onder ouderen. Ondanks dat er al miljarden uitgegeven zijn aan onderzoek is er nog geen echte vooruitgang geboekt in de behandeling van deze aandoening. Alzheimer is een progressieve neurologische ziekte die het geheugen en de cognitieve vaardigheden aantast. 

De aandoening is moeilijk vast te stellen omdat veel mensen die er aan lijden zich niet bewust zijn van de symptomen. In veel gevallen duurt het jaren voor de symptomen herkend worden en tegen die tijd is het veelal te laat. Recent onderzoek wijst er echter op dat het eten van zwarte wortelen de kans op deze ziekte en de ernst ervan kan verminderen. 

Bron: digitaljournal.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven