Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WAPA

Hardfruitoogst in meeste Europese landen terug op maximale niveau

Tijdens de Fruit Logistica vond zoals vanouds op vrijdagmorgen de jaarvergadering van de World Apple and Pear Association (WAPA) plaats. Tijdens deze bijeenkomst werden de oogstramingen van zowel het noordelijk als zuidelijk halfrond besproken.

Het fruitbedrijf USPA was voor het eerst bij de vergadering aanwezig. De verschillende activiteiten op het gebied van de teelt, marketing, promotie en duurzaamheid in diverse landen kwamen aan bod in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de grootste hardfruit producerende en -exporterende landen.

De algemene verwachting is dat de appel- en perenramingen in de meeste Europese landen in 2018 terug komen op het maximale niveau. Ook de WAPA maakte haar oogstraming voor de Europese hardfruitoogst 2018 bekend. Dit jaar wordt de appeloogst in de Europese Unie op 12,8 miljoen ton geraamd, hetgeen te danken is aan de gunstige weersomstandigheden. Dit komt neer op een herstel van 43% ten opzichte van de matige oogst van het jaar daarvoor. Toch ligt de raming slechts 5% boven het gemiddelde van 2014 tot 2016. De perenoogst wordt op 2,6 miljoen ton geraamd, en dat betekent een stijging van 6% ten opzichte van 2017. 

De grote hardfruitoogst komt in een periode waarin de toegang tot markten gecompliceerd is vanwege de gevolgen van de Russische boycot en het wegvallen of de beperkte toegankelijkheid van markten in het Middellandse Zeegebied. 

Publicatiedatum: