Tijdelijk hogere prijzen voor Chinees knoflook

De prijzen voor knoflook in China zijn duidelijk gaan stijgen in de eerste week na het Chinese lentefestival, dat rond 5 februari plaats vond. "Dit was compleet in tegenstelling tot de prognoses van mensen in de knoflooksector, voordat het lentefestival plaats vond", zegt Liu Qingfeng van Ju'nan County Greenfood Co., Ltd.

"Verschillende knoflookteeltgebieden zagen een significante prijstoename in vergelijking met de periode vlak voor het lentefestival. Deze trend staat haaks op wat ervaren knoflookhandelaren doorgaans meemaken. De totale knoflookopbrengst van 2018 was enorm, wat ook voor het volume in bewaring gold. Het aanbod op de markt was veel groter dan de vraag. Dit is normaal een situatie die ervoor zorgt dat de knoflookprijzen dalen als het lentefestival eenmaal is afgelopen en de daarmee gepaard gaande vraag weer is weggeëbd. Dat is dan ook wat experts in deze sector hadden verwacht."

"Ik denk dat de voornaamste reden voor deze ontwikkeling te maken heeft met de aanhoudende vraag na het lentefestival. De markt was tijdens de feestdagen gesloten, waardoor het aantal bestellingen zich ophoopte. Deze achterstallige bestellingen zorgden voor veel vraag in de eerste week waarin de markt weer open ging. Dit heeft geleid tot de tijdelijke toename in prijzen."

"De Chinese knoflookmarkt lijkt al enkele jaren qua prijzen en volumes op een soort achtbaanrit. Veel mensen denken dat de opbrengst van 2019 met 10% tot 20% zal afnemen, omdat de knoflookprijzen van 2018 zo verschrikkelijk laag waren. Ik denk echter dat dit vooral invloed zal hebben op de basiskostprijs binnen de knoflooksector. Hoewel het aanbod kleiner zal zijn, betekent dit alleen maar dat het van een buitensporig grote opbrengst zal zakken naar een normaal volume."

"Ons knoflook komt van plantages die we in samenwerking met lokale telers in beheer hebben. We exporteren voornamelijk naar Europa, Noord-Afrika, Latijns-Amerika en landen in Caribisch zeegebied. Naast knoflook werken we ook met uien, verse gember en pomelo's, dat we in kleine volumes naar Europa, Maleisië, de Filipijnen en Indonesië exporteren."

 

Contact: Helen Wang
Bedrijf: Junan County Greenfood Co., Ltd.
E-mail: info@garlic86.com 
Telefoon: +86 15666337366  
Website: www.garlic86.com 

Contact: Liu Qingfeng
Telefoon: +86 633 8613298 
Fax: +86 633 8613298 
E-mail: breeze@garlic86.com 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven