"We hebben de Russische broccolimarkt flink zien veranderen"

De boycot op groenten en fruit uit Europa, die in 2014 inging, dwong Russische AGF-importeurs op zoek te gaan naar andere markten om hun groenten en fruit in te kopen. "We hebben de laatste jaren grote veranderingen meegemaakt op de Russische broccolimarkt." 

Voorheen importeerden we Spaanse broccoli omdat deze van goede kwaliteit was en ook de prijzen goed waren. We importeerden ook kleine hoeveelheden broccoli uit Oezbekistan. Toen de Russische boycot inging, konden we geen product meer uit Spanje importeren, dus zijn we op zoek gegaan naar nieuwe markten om onze broccoli in te kopen. In de loop der jaren is de import uit Oezbekistan licht toegenomen. Daarnaast hebben we in China een nieuwe broccolileverancier gevonden," vertelt Igor Korovushkin van Shanghai Qinwei International Trade tijdens een interview met FreshPlaza. 
In Rusland behoort Shanghai Qinwei International Trade tot de vijf grootste AGF-retailers. Het bedrijf importeert alleen al 10 containers broccoli per week en dat is slechts één van de producten die het uit China importeert. De import neemt jaarlijks toe. "We kwamen erachter dat de broccoli uit China van goede kwaliteit was en dat het aanbod groot was. Toen we net met de import uit China waren begonnen, was de kwaliteit minder goed als die van broccoli uit Spanje. In de loop der jaren heeft het land haar broccoli verder ontwikkeld en de kwaliteit ervan is nu vergelijkbaar met die van Spaanse broccoli, terwijl we het product nog steeds tegen zeer gunstige prijzen inkopen. Daarbij wordt Chinese broccoli inmiddels goed geaccepteerd door Russen. Voorheen hadden zij nog weleens twijfels over de kwaliteit. Nu merken ze echter dat de kwaliteit eigenlijk heel goed is en vandaar dat dit product het goed doet op de Russische markt."

Een ander belangrijk punt is dat het transport de afgelopen jaren veranderd is. "Vroeger werd de broccoli veelal over zee verladen en  duurde het 40 tot 45 dagen voordat het product in Moskou aankwam. We hadden een goede manier gevonden om de broccoli tot wel een maand goed te houden maar deze was toch niet ideaal omdat de houdbaarheid beperkt is. We konden daarom maar een gering aantal producten importeren. We hebben nu voor een andere manier van transport gekozen en vervoeren onze producten nu over de weg. Dit is weliswaar duurder maar de transittijden zijn veel korter. De broccoli verlaat Taichen en Manzhouli (steden aan de Chinese grens) en komt binnen 5 tot 10 dagen in Moskou aan. Dit is veel efficiënter en stelt ons in staat om nog meer producten voor de Russische markt te importeren."

“Ons bedrijf heeft controle over iedere schakel in de keten, van de teelt, het verpakken, vervoer tot het vermarkten. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van onze producten altijd garanderen," aldus Igor Korovushkin. 

Shanghai Qinwei International Trade is een bedrijf dat veel verschillenden soorten groenten en fruit importeert voor de Russische markt. Het bedrijf heeft ook een kantoor in Rusland en biedt diensten aan voor bedrijven die graag naar Rusland exporteren maar niet weten hoe. Het bedrijf geeft ook marktupdates en prijsberichten om bedrijven op de hoogte te houden van de actuele situatie op de Russische markt. 


Voor meer informatie:

Irina Ambartsumova 
Shanghai Qinwei International Trade Co., Ltd.
Mobile:+86 150 2160 0690 
Email:qinweish@126.com     

Vladimir Lebedev 
Tel.:+79 051 195 533
Email:sale1@qinwei.ru     
www.qinwei.ru 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven