Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens bezoek EU-commissaris Phil Hogan

Vrijhandelsakkoord tussen EU en Nieuw-Zeeland hoog op de agenda

Het vrijhandelsakkoord tussen Nieuw-Zeeland en de Europese Unie stond hoog op de agenda tijdens de ontmoeting tussen Landbouwminister Damien O'Connor en Phil Hogan, eurocommissaris Landbouw en Plattelandsontwikkeling.

Hogan is in Nieuw-Zeeland om meer te weten te komen over de agrarische sector van het land. O'Connor en Hogan bespraken diverse zaken, waaronder de voortgang van de onderhandelingen met betrekking tot het vrijhandelsverdrag tussen Nieuw-Zeeland en de EU op het gebied van de landbouw, evenals over de zorgen van Nieuw-Zeeland over de tariefcontingenten na de Brexit. 

"Nieuw-Zeeland en de EU zijn nauwe handelspartners en steunen beiden een gereguleerd handelsstelsel. We zullen samen blijven werken aan praktische oplossingen voor gezamenlijke uitdagingen zoals de klimaatverandering," aldus O'Connor. 

"De waarde van de bilaterale handel bedraagt jaarlijks zo'n €13,2 miljard maar er is nog volop ruimte voor groei. Het bezoek van de eurocommissaris is een goede gelegenheid om het belang van de banden tussen de EU en Nieuw-Zeeland nogmaals te benadrukken en onze gezamenlijke inspanningen om de huidige onderhandelingen over het vrijhandelsverdrag succesvol te laten verlopen. 

Hogan zal een bezoek brengen aan het Primary Production Select Committee en vertegenwoordigers uit de land- en tuinbouwsector ontmoeten. In Hawke's Bay zal hij onder meer een melkveehouderij en tuinbouwbedrijf bezoeken. "Net zoals in de EU is het landbouwbeleid van Nieuw-Zeeland erop gericht om meer waarde te onttrekken aan hetgeen we produceren en de omschakeling naar duurzame en slimme voedselproductiesystemen te maken," aldus O'Connor. 

Momenteel is de EU de derde belangrijkste handelspartner van Nieuw-Zeeland. Hogan had ook een ontmoeting met de ministers van Handel en Milieu. 

 

Voor meer informatie: 
New Zealand government

Publicatiedatum: