Nieuwe easypeeler voor de Europese markt

Binnenkort verschijnt het nieuwe mandarijnenras Eden op de markt. De ontwikkeling van deze mandarijn duurde jaren en het ras beschikt over alle kenmerken die in de smaak vallen bij de Europese consument. 

Er werd maar één container van het nieuwe ras naar Europa verladen en dit zal meteen ook de enige van het seizoen zijn. De nieuwe pitloze mandarijn zal in Frankrijk en Nederland afgezet worden. De Eden mandarijn is een zogenaamde easypeeler en is volgens de exporteur zeer zoet van smaak. 

De Eden mandarijnen zitten verpakt in dozen van 7 kilo. "We hebben hiervoor gekozen omdat het fruit zo beter gepresenteerd kan worden, hetgeen waarde toevoegt," legt Rafi Zuri uit, citrusmanager bij Galilee Export. "Galilee Export is trots dat het deze nieuwe mandarijn op de markt kan brengen."

Het nieuwe ras werd ontwikkeld door de het Israëlische Centrum voor Landbouwonderzoek, het Volcani Center. "Het fruit wordt verpakt in ons pakstation in Yofe. Dit is een kleine faciliteit die gespecialiseerd is in het verpakken van premium mandarijnen," aldus Rafi.

Rafi vertelt dat het bedrijf benieuwd is naar de reacties van de Fransen en Nederlanders. "Als dit nieuwe ras in de smaak valt bij consumenten in Europa en deze bereid zijn om er er wat extra voor te betalen, dan zullen meer telers deze mandarijn aan willen planten," legt hij uit. "Als dit zo is, dan kunnen we binnen een paar jaar veel grotere aantallen exporteren."

Op dit moment is er maar één teler in Israël die dit ras teelt. "Het is nu nog te vroeg om te zeggen hoeveel telers om zullen schakelen naar dit nieuwe ras. Iedereen wacht nu eerst af of de mandarijn een succes is of niet," aldus Rafi. 

 

Voor meer informatie:
Rafi Zuri 
Galilee Export
Email: rafi.z@galil-export.com 
www.galilee-export.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven