Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verlies SunMoon loopt op in Q3

Tholen – SunMoon boekt een verlies van S$ 1,85 miljoen (1,2 mln euro) over het derde kwartaal van het boekjaar. Dat blijkt uit de cijfers die het bedrijf bekend maakte. De oorzaak ligt in de uitdagende en concurrerende markt waarin het bedrijf uit Singapore opereert.

Het oplopende verlies - vorig jaar werden de boeken over het derde kwartaal gesloten met een verlies van S$ 0,89 miljoen - werd veroorzaakt door seizoensgebonden lage prijzen voor enkele belangrijke producten in het assortiment. Daarnaast verzwakte de Chinese yuan, wat doorwerkt in de resultaten.

SunMoon verhandelt vers en bewerkt fruit in onder andere China, India, Saoedi-Arabië en de VS. De omzetcijfers van het bedrijf laten wel een forse groei zien. Het bedrijf noteert S$20,3 miljoen (13,3 mln euro) omzet, bijna een verdubbeling ten opzichte van het resultaat over het derde kwartaal van het voorgaande boekjaar. Toen werd S$ 10,8 miljoen (7 mln euro) omzet genoteerd.

 

Klik hier om de cijfers te bekijken.