Guatemala stort zich op fingerlime en achacha

In maart breken de seizoenen van de fingerlime en achacha weer aan en de vooruitzichten zijn erg goed. Telers rekenen zelfs op een groei van 20% ten opzichte van het voorgaande seizoen. Bovendien zijn de prijzen binnen deze categorieën doorgaans stabiel en telers verwachten daarom goede exportinkomsten. 

Prime Tropics exporteert deze exotische fruitsoorten naar markten in Europa, waaronder Duitsland, Frankrijk, Engeland en Nederland. Het bedrijf exporteert daarnaast ook naar Canada. Het achachaseizoen begint eind maart en duurt tot augustus. Het fingerlimeseizoen begint eveneens in maart maar duurt het hele jaar. 

Prime Tropics teelt ook mangosteen, sapodilla en heeft een ananasplantage waar het ras phulae geteeld wordt. Het belangrijkste product voor het bedrijf is echter ramboetan, dat voornamelijk voor de Amerikaanse markt bestemd is. "Vorig seizoen werd deze categorie ook goed ontvangen op de Europese markt en we hopen dit jaar ook fruit naar Hongkong, Singapore en Dubai te exporteren," vertelt Edilson Hernandez. 

"Ons voornaamste doel is om fruit van de hoogste kwaliteit te blijven telen en ons goed te positioneren op de Europese markt met ons assortiment aan exotisch fruit. We werken ook door aan ons phulae ananasproject. Op dit moment wordt dit ananasras alleen in het noorden van Thailand geteeld. We hopen dat er iedere dag meer mensen van ons exotisch fruit kunnen genieten," aldus Hernandez. 

Eerste GlobalGAP gecertificeerd achachaplantage  
De achacha, fingerlime en overige fruitsoorten van het Bedrijf zijn al GlobalGAP gecertificeerd.  Het is voor het eerst dat een achachaplantage deze certificering heeft ontvangen. 

"Prime Tropics is erg betrokken bij het milieu. Ieder jaar planten we bomen aan op onze bedrijven en we hebben samen met omliggende dorpen ook een herbebossingsproject opgezet," aldus Hernandez. 

Voor meer informatie:
Edilson Hernandez
Email: eddy@primetropics.com  
Tel. +502 57000052

Andres Quintanal
rquintanal@primetropics.com 
www.primetropics.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven