Capespan richt logistieke tak op: The Logistics Group

Capespan heeft onlangs bekendgemaakt dat het The Logistics Group (TLG) heeft opricht als een geïntegreerde logistieke dienstverlener. De voorbije vier jaar heeft Capespan aanzienlijk geïnvesteerd in capaciteitsuitbreiding van haar logistieke activiteiten. Deze uitbreiding hield onder meer een aantal overnames in, zoals die van het logistieke bedrijf Tradekor en stuwadoorsbedrijf Port Stevedoring om  de waardepropositie van haar logistieke tak te diversifiëren.  

Capespan brengt haar gehele logistieke infrastructuur nu samen, inclusief haar haventerminalbedrijf FPT, Tradekor, Port Stevedoring, haar bedrijven in Mozambique, MCT, vrachtvervoerder Contour Logistics en het technologiebedrijf The Logistics Company in TLG als een afzonderlijk beheerd bedrijf. 

Tonie Fuchs, directeur van Capespan, legt uit dat de fruitteelt en -handel de voornaamste focus van de Capespan Group zal blijven en dat haar logistieke tak geconsolideerd zal worden in TLG met als doel  een nog betere logistieke dienstverlening binnen een breder spectrum aan producten en een grotere capaciteit te kunnen garanderen. 

"De logistieke bedrijfstak zal geleid worden door het huidige logistieke team van Capespan onder leiding van vertrekkend directeur Dawie Ferreira, die zijn taken de komende zes maanden over zal dragen aan de toekomstige directeur Anton Potgieter. Ferreira heeft een belangrijke rol gespeeld bij de diversificatie van de divisie en Potgieter zal dit ervaren team met een frisse blik gaan leiden. Klanten van TLG kunnen dus een nog betere dienstverlening en ruimer aanbod aan diensten van TLG verwachten," aldus Fuchs. 

"De laatste jaren zijn er belangrijke stappen gezet om de Capespan Group te herstructureren tot twee bedrijfsonderdelen, de wereldwijde fruitdivisie enerzijds en de logistieke divisie anderzijds, die beiden volop groeimogelijkheden bieden," vervolgt Fuchs. 

Fuchs verwacht dat de nieuw opgerichte onderneming TLG Capespan in staat zal stellen om al haar energie en middelen op de fruitteelt te richten zodat het bedrijf in staat zal zijn haar strategische doelstellingen te behalen als betrouwbare leverancier van verse AGF wereldwijd. 

Ferreira en Potgieter zijn beiden even enthousiast over de hernieuwde focus van TLG. "De laatste jaren hebben we deze logistieke tak met de hulp van Capespan drastisch getransformeerd tot een geïntegreerde, multimodale en multifunctionele logistieke dienstverlener. We streven ernaar verder te groeien en onze mogelijkheden binnen de gehele logistieke sector uit te breiden zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn," laten Ferreira en Potgieter in een gezamenlijke verklaring weten. 

Norman Celliers, directeur van Zeder, het moederbedrijf van Capespan, legt uit dat deze stap past in de strategie van Zeder om duidelijke divisies te creëren in haar portefeuillebedrijven. "TLG zal trachten zich te positioneren als klantgericht, technologisch en kundig bedrijf dat haar klanten een breed scala aan logistieke diensten en oplossingen voor diverse soorten vrachten en vrachtroutes aan kan bieden." Hij voegde eraan toe dat de logistieke sector in Zuid-Afrika en de rest van Afrika interessante kansen voor verdere uitbreiding biedt en dat TLG in een goede positie verkeert om hier op in te spelen. 

TLG zal grootschalige haven- en opslagactiviteiten in de havens van Kaapstad, Durban en Port Elizabeth aanbieden, waaronder cross- country warehousing en terminals voor het laden en lossen van delfstoffen en tuinbouwprodcten, grensoverschrijdende en  opslagactiviteiten in Mozambique en een technologisch platform voor de versterking van het wegtransport. De activiteiten zullen daarom een combinatie vormen van de gevestigde activiteiten en infrastructuur en een nieuw ontwikkeld innovatief platform voor een geïntegreerd aanbod aan logistieke end-to-end diensten. 

 

Voor meer informatie:
Anton Potgieter
The Logistics Group
Email: anton@tlg.co.za 
Tel: +27 21 001 4764
Direct: +27 87 809 4585
Mobile: +27 84 812 0046


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven