Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met de vrachtwagen vol groenten en fruittraktaties het schoolplein op

Tholen – Of pappa’s en mamma’s alsjeblieft wilden komen vertellen over ondernemen in de klas. Sander bedacht dat zijn pappa best eens aan zijn klas kon uitleggen wat zijn beroep is, marktkoopman en hoe dat allemaal in zijn werk gaat. “Maar je moet dan wel met de grote vrachtwagen komen”, dat was de voorwaarde vertelt Rik Stevens.

Rik Stevens voor de klas

Zo gezegd zo gedaan, en het werd een hele happening. Alle kinderen uit groep 3 en 4, zo’n 140 in totaal, mochten erbij zijn en die werden zowel getrakteerd op een leerzaam verhaal als op lekker en gezond fruit. “Ik had voor iedereen een pruim en een kiwi gold meegenomen en dat was in mum van tijd op. Dat verbaasde de leerkrachten wel. Veel kinderen kenden pruimen niet eens maar als een schaap over de dam is….Het waren lekker sappige pruimen, die kun je niet in de supermarkt vinden en de kinderen lusten ze graag”, vertelt Rik.


De vrachtwagen onder weg naar het schoolplein

Rik  heeft zelf ook genoten van de ochtend. Rik: “In Assen is een grote markt waar ouders hun kinderen ook mee naar toe nemen, dus veel kenden me en dat gaf leuke interactie.” De kinderen zijn veel te weten gekomen over groenten en fruit. “Ze mochten vragen stellen producten proeven etc.. 1,5 uur vol belangstelling”, besluit Rik.

Kinderen hebben er ook veel van opgestoken, getuige het opstel dat een van de kinderen naar aanleiding van het bezoek schreef.

Ook ouders moeten aan de slag met het geleerde. "Tom heeft het heel erg leuk gevonden! De "torentjes bloemkool" moet nu ook bij ons op tafel gezet worden!!", schrijft een ouder op de Facebookpagina van Stevens op de markt.

Voor meer informatie
Stevens op de markt
De Zuidmaten 16
Beilen
T: 06 51 62 20 91
r.stevensagf@kpnmail.nl   
www.stevensopdemarkt.nl