Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yvonne Tweddle:

“We kijken niet naar de concurrentie”

Het Britse Jupiter Group stond vorig jaar in menig ranking en sleepte meerdere prijzen in de wacht. Op de lijst snelst groeiende bedrijven in het Verenigd Koninkrijk kwam de groep binnen op positie 17 in 2018. Voor het nieuwe jaar staat het bedrijf op positie 22. Wat is het geheim van dit relatief jonge bedrijf? Directeur Yvonne Tweddle vertelt over het bedrijf en tijdens het gesprek blijken er drie ingrediënten te zijn voor het succes: humor, focus en net anders zijn dan de rest.

Yvonne Tweddle presenteert enkele druivenrassen op de stand tijdens de Fruit Logistica.

 

“We waren aardig verrast dat we twee jaar op rij in de top 25 snelst groeiende bedrijven in de internationale handel in het Verenigd Koninkrijk staan,” vertelt Yvonne. Een onafhankelijk bureau maakt de ranking, waarin bedrijven uit alle sectoren opgenomen worden. “We staan tussen enkele grote en inspirerende namen.” Hoe kom je daar? “We focussen ons op export waarbij we andere klanten hebben en niet alleen de Britse bedrijven,” legt Yvonne uit. “Daarnaast kijken we niet naar de concurrentie maar focussen we op wat we zelf kunnen en niet kunnen. Als we iets niet kunnen, zoeken we een oplossing. Belangrijkste is om de juiste mensen in huis te hebben om dingen snel en correct gedaan te krijgen.”

 

Flexibiliteit ontmoet vraag

Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Mark en Yvonne. Beide hebben een achtergrond in de landbouw. Het bedrijf groeide en stapte naast  de handel ook in de teelt. Op vier continenten worden druiven en citrus geteeld in aanvulling op het netwerk van telers waarmee nauw samengewerkt wordt. “We hebben een breed assortiment om aan de wensen van onze klanten te voldoen. Flexibel zijn na een moeilijk jaar betekent dat we de beste opbrengst voor onze telers kunnen realiseren. Dat is belangrijk.”

Met een focus op flexibiliteit en tegemoetkomen aan specifieke wensen van de klanten bouwt Jupiter Group aan haar relaties met de retail. Het grootste deel van de producten wordt afgezet op het Europese continent en in het Verre Oosten. “Het Verre Oosten is een enorme markt waar we een economisch stabiele markt voor groenten en fruit zien. We genieten van de kansen die deze markten bieden.”

 

Internationale groei

Sinds dit jaar kocht Jupiter Group een citrusteeltbedrijf in Zuid-Afrika. “Met de nodige zorg en investeringen willen we Jupiter South Africa tot bloei brengen. We nemen de tijd om de dingen goed te doen vanaf het begin. Bijvoorbeeld een nieuwe verpakkingsmachine stond hoog op de agenda.”

In Griekenland werkt de groep met nieuwe druivenrassen om met een uniek ras de markt op te gaan. “We werken samen met de juiste mensen om een brug slaan tussen veredelaar en teler.” Daarnaast werden er investeringen gedaan om de efficiëntie te verhogen. “We hebben een omslag gemaakt van reactief naar proactief in wat we ontwikkelen.”

 

Positief blijven

“We hebben plezier in wat we doen en we maken lol met elkaar,” vertelt Yvonne. Een voorbeeld daarvan is de levensgrote kartonnen plaat van Mark die op de Fruit Logistica de stand sierde. Mark zelf moest de beurs voorbij laten gaan na een sportblessure.

De naderende Brexit hangt als een donkere wolk boven de markt. “De impact op ons bedrijf is afhankelijk van de uitkomst, maar vooralsnog weten we niets,” vertelt Yvonne positief. “We zijn er klaar voor, wat er ook gebeurt, doordat we flexibel zijn.”

Daarnaast heeft het bedrijf enkele voorzorgsmaatregelen genomen. Oost-Europese arbeidskrachten werden in directe dienst genomen in plaats van via een uitzendbureau. “Daarmee bieden we hen meer zekerheid en geven we hen hopelijk de mogelijkheid om in het Verenigd Koninkrijk te blijven. We geven ook seminars aan het personeel om hen voor te bereiden en uit te leggen welke beslissingen gemaakt worden als de gevolgen van Brexit duidelijk worden. Daarnaast hebben we een app waarmee we het personeel in hun eigen taal informeren.”

 

Meer informatie:

Jupiter Group
Yvonne Tweddle
T: +44 (0) 1952 822200
M: +44 (0) 7887 895996
E: yvonne@jupitermarketingltd.com 
www.jupitermarketingltd.com