Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktinformatie Flandria

Stijgende aantallen inlandse komkommers minder duur dan vorige week

Een ruime aanvoer (topaanvoer) van witloof wordt verkocht aan voordelige prijzen voor de consument. Grote aantallen zwakken de prijs af. Productie verloopt volgens planning, te vergelijken met voorgaande jaren.

Inlandse komkommers werden minder duur verkocht dan vorige week. Aantallen stijgen wekelijks, het zonnige weer van de komende week zal een positieve invloed hebben op de groei. Vraag wordt groter. In vergelijking met voorgaande jaren ligt de aanvoer van kropsla wat lager. Het gewicht zal wat zwaarder worden. Lollo’s werden goedkoper dan vorige week, rossa duurder dan bionda.

Situatie veldsla ongewijzigd in vergelijking met vorige week. Prijzen zakken wel lichtjes, maar aanbod blijft aan de lage kant. Vraag blijft present. Voor prei een lichte prijsstijging in alle sorteringen. Aanvoer dit jaar in de lijn van vorig jaar. Nog enkele weken een stabiele aanvoer, vanaf maart zakken de volumes. Rode en witte kolen redelijk stabiel. Rood blijft de duurste koolsoort op de klok. Chinese kolen werden duurder.

Bron: LAVA nieuwsbrief

 

 

Publicatiedatum: