Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beperkt aanbod Golden Fuji-appelen in China

"De teeltgebieden voor kersen in Yantai en de appelteeltgebieden in heel China hadden tijdens de bloeiperiode te maken met verschillende maten van sneeuwval. De opbrengst van de kersensector in Yantai is hierdoor met ongeveer 70% afgenomen. De gemiddelde appelopbrengst is afgenomen met 40% tot 60%. Hoewel er bij beide fruitsoorten sprake was van een kleiner volume, waren de omstandigheden binnen de retailsector compleet anders," zegt de Yingtao Ge van het in Yantai gevestigde teeltbedrijf Cherry Brother.

Golden Fuji-appelen

 

"De afgenomen volumes hebben de markt voor appelen veranderd. Mensen hebben echt moeten vechten om het beperkte aanbod en de prijzen zijn hierdoor omhoog geschoten. Premium-appelen van sommige rassen hadden in rap tempo te maken met schaarste. Een voorbeeld hiervan is de Golden Fuji-appel. Het volume van Golden Fuji-appelen in Yantai dat in bewaring is geplaatst is erg beperkt. De prijs van Fuji-appelen in koelbewaring in Yantai staat nu op 5 yuan (€0,65) per 0,5 kg. Jaar op jaar is dat een toename van 25%. Vorig jaar kostte 0,5 kg aan Golden Fuji rond deze tijd van het jaar 4 yuan (€0,52)."

"De omstandigheden op de markt voor kersen uit Yantai waren minder goed. Kersen hadden aan het begin van het seizoen prijzen van 150 yuan (€19,61) per 0,5 kg. Het duurde echter niet lang voordat de prijzen daalden tot 45 yuan (€5,88) per 0,5 kg. Dit kwam met name doordat de markt werd overspoeld met kersen uit het buitenland. De kersen uit Yantai verloren veel marktaandeel en de omstandigheden op de retailmarkt ware verre van ideaal."

Contact: Yingtao Ge [Cherry Brother]
Telefoon: +86 131 8878 2275 

Publicatiedatum: