Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

250.000 kilo extra groenten en fruit voor voedselbanken

De proef om meer groenten en fruit vanuit het Westland naar de voedselbanken te krijgen is geslaagd. De Groente & Fruitbrigade leverde in zes maanden 250.000 kilo groente en fruit aan o.a. voedselbank Rotterdam en Arnhem. De organisatie, die volledig door vrijwilligers wordt bemand, maakt zich nu klaar voor landelijke distributie.

Voedselbanken Nederland startte afgelopen zomer een proef om meer groenten en fruit vanuit het Westland in de voedselpakketten te krijgen. Met steun van het Westlandse bedrijfsleven vond de organisatie al snel een locatie, 23 vrijwilligers en leveranciers. De leveranciers zijn groenten- en fruitbedrijven die hun reststromen doneren. Het gaat om groenten- en fruitproducten met een plekje of een iets andere vorm of kleur, die echter nog prima geschikt zijn voor consumptie.

Binnen een paar weken kon het verzamelpunt al tienduizenden kilo’s tomaten en paprika’s leveren aan de distributiecentra van voedselbanken Rotterdam en Arnhem. ‘Onze klanten zijn heel blij; deze verse en gezonde producten zijn een welkome aanvulling op het wekelijkse pakket’ aldus Rob Boswinkel, Directeur Voedselbank Rotterdam.

Het verzamelpunt is inmiddels omgedoopt tot de Groente & Fruitbrigade en in een half jaar heeft de brigade ruim 250.000 kilo groenten en fruit opgehaald. Hiermee voorziet de organisatie elke week zo’n 10.000 voedselbankklanten van groenten en fruit. De proef van Voedselbanken Nederland is dus meer dan geslaagd. De brigade werkt nu hard om structureel aan alle voedselbanken in Nederland groenten en fruit te leveren. Onlangs is al een tweede koelcel gehuurd om de aanvoer op te kunnen slaan. De volgende stap is het vinden van nieuwe leveranciers die groenten en fruit willen doneren.

De voedselbank biedt voedselhulp aan de mensen die het hard nodig hebben en gaat voedselverspilling tegen. Voedselbanken streven ernaar om elke week een gevarieerd pakket aan te bieden. Steeds vaker bevatten pakketten verse producten zoals (diepgevroren) vlees en groenten & fruit. De hoeveelheid en variëteit verschilt echter nog sterk per regio en per voedselbank.

Voor meer informatie:
Groente- & Fruitbrigade
ABC Westland 242 A1 
2685 DC Poeldijk
0174-257357
info@groentefruitbrigade.nl 
www.groentefruitbrigade.nl 

Publicatiedatum: