Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Alico verwacht groter volume citrus

Tholen – Het Amerikaanse citrusbedrijf Alico sluit de boeken over het eerste kwartaal (tot 31 december) van het boekjaar af met een verlies van 2,5 miljoen dollar. De oorzaak van dat negatieve cijfer ligt in het moment van oogsten.

“Het grootste deel van onze oogst gebeurt in het tweede en derde kwartaal van het boekjaar. Als gevolg daarvan wordt de meeste omzet en cashflow uit de operationele activiteiten in deze twee kwartalen geboekt,” zo legt het bedrijf uit in een persbericht.

In vergelijking met het voorgaande boekjaar, als alle eenmalige baten en kosten buiten beschouwing worden gelaten, noteert het bedrijf een verlies van 0,8 miljoen dollar in 2018. Voor het eerste kwartaal eindigend in december 2017 werd een verlies van 3,5 miljoen dollar geboekt. Het gecorrigeerd EBITDA staat voor dit boekjaar op 4,1 miljoen dollar. Een jaar eerder kwam dat cijfer uit op 0,8 miljoen dollar.

In het afgesloten kwartaal daalde het volume vroege en midden rassen met 18,1%. Dat is het gevolg van de oogst die een maand later van start ging. Het einde van het seizoen voor de vroege en midden rassen wordt later afgesloten. “We anticiperen op een groter volume in dozen en een hoger operationele omzet voor het boekjaar 2019 voor de vroege en midden rassen als een jaar eerder.”

 

Klik hier om de resultaten te bekijken


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven