Minder vraag vanuit Europa naar Chinese gember

De totale opbrengst van de Chinese gembersector was in 2018 niet veel anders dan die van 2017. Het aanbod topkwaliteit gember is echter een stuk kleiner. Dit komt met name door overstromingen in een groot aantal gemberteeltgebieden tijdens de zomer van 2018. "De kwaliteit van een deel van het gember heeft hieronder geleden," zegt Parson Zhu van Qingdao A-Best International Trading Co.

"Deze situatie heeft een polariserend effect gehad op de prijs voor verse gember. Aan de ene kant is het volume aan gember dat aan de vraag vanuit Europa tegemoet komt nog klein en blijven de exportprijzen steeds toenemen. Aan de andere kant is de prijs voor gember van relatief lage kwaliteit erg laag. Op dit moment is de vraag vanuit Europa naar Chinese gember zwak. Er zijn verschillende redenen voor deze trend. Ten eerste kunnen klanten zich de hoge prijs voor kwaliteitsgember niet veroorloven. Ten tweede hebben veel Europese handelaren nog een volume aan gember van vorig jaar in bewaring. Ze gebruiken dit volume om aan de huidige vraag op de markt tegemoet te komen."

"De seizoenspiek voor de export naar Europa loopt doorgaans van december tot in januari van het jaar daarop. Dit jaar liep het seizoen traag. We denken dat deze situatie voort zal duren tot op zijn minst medio februari. Daarna zal het aanbod aan oude gember in bewaring in Europa nagenoeg verdwenen zijn. De vraag vanuit Europa naar verse gember zal dan weer geleidelijk aan toenemen."

Qingdao A-Best, dat een GlobalGAP-certificaat heeft, werkt voornamelijk met conventionele en biologische gember, uien, knoflook en wortelen. Het bedrijf heeft eigen faciliteiten om de verse groente te verwerken. De groente wordt vervolgens geleverd aan het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje en Frankrijk.

Contact: Parson Zhu
Bedrijfsnaam: Qingdao A-Best International Trading Co., Ltd.
Telefoon: +86 532 55662466 
E-mail: parson@qdabest.com  
Website: http://www.slnatural.com  


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven