Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Marktrapport week 6/2019:

Oostenrijk exporteert nauwelijks aardappelen

De Oostenrijkse aardappelmarkt is in februari gestart zonder grote veranderingen. De leveringsbereidheid van de telers is groot. Gezien het stabiele prijsniveau en de snelle fysiologische veroudering van de aardappelen in bewaring is er momenteel nauwelijks reden om de aardappelen niet af te zetten. De binnenlandse afzet is voor de tijd van het jaar ronduit tevredenstellend. Er worden nauwelijks aardappelen geëxporteerd. De aardappelvoorraden nemen momenteel snel af. De eerste handelaren zullen vermoedelijk over ongeveer een maand de afzet hebben afgesloten.Hogere prijzen in het premiumsegment
Wat betreft de telersprijzen was er aanvankelijk weinig verandering. Alleen de prijzen in de premiumsector werden vanwege de gestegen opslagkosten licht verhoogd. In Niederösterreich werden aardappelen nog steeds meestal voor rond de 25 euro per 100 kg afgezet. Voor draadwormvrije premiumaardappelen met AMA-keurmerk kan men momenteel tot 30 euro per 100 kg krijgen. In Oberösterreich wordt onveranderd tot 27 euro per 100 kg betaald.

Uienafzet stagneert
De Oostenrijkse uienmarkt zet haar ontwikkeling op het bereikte hoge prijsniveau stabiel voort. Daarbij is de afzet in het binnenland vergeleken bij de voorgaande weken iets rustiger geworden. De export gaat door, maar eveneens iets rustiger dan voorheen. Hier beïnvloeden partijen die om kwaliteitsredenen snel afgezet moeten worden de markt. Voor uien, gepoetst en gesorteerd in een kistje, werd afhankelijk van kwaliteit en grootte meestal onveranderd tussen de 48 en 52 euro per 100 kg betaald.

Wortelprijzen onveranderd
De wortelenmarkt in Niederösterreich zet de stabiele ontwikkeling van de afgelopen weken voort. Het aanbod op de binnenlandse markt wordt continue goed verkocht, maar ook uit het buitenland wordt de belangstelling groter. De prijzen blijven onveranderd op het eerder bereikte niveau.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven