Jaarrond doos met exotische fruitmix op de Amerikaanse markt

Ter ere van de viering van het Chinese Nieuwjaar is een kleurrijke 'Fruit Mix' op de markt gebracht bestaande uit 12 verschillende exotische fruitsoorten uit Colombia. Hoewel het product aanvankelijk voor het Chinese Nieuwjaar werd geïntroduceerd, is besloten het jaarrond aan te bieden.

"We hebben de Fruit Mix een maand geleden op de markt gebracht voor de viering van het Chinese Nieuwjaar, waarbij traditioneel vaak een fruitmand cadeau gedaan wordt," vertelt Ana Milena Pereira van Terra Exports uit het AMerikaanse Las Vegas. "We hebben echter besloten de verpakking jaarrond aan te bieden omdat hij ideaal is voor alle feestelijke gelegenheden."

Fruit uit Colombia
Zoals vermeldt, is de doos gevuld met fruit uit Colombia, waaronder feijoa, granadilla, physalis, lulo, gulupa (passiefruit), mangosteen, tamarillo, higo (vijg), maracuja (passiefruit), dragonfruit, curuba (bananenpassie) en bananito (een klein bananenras). De doos was het eerst in Europa verkrijgbaar en bedoeld om consumenten kennis te laten maken met fruitsoorten die ze normaal gesproken nooit kopen.

"Onze retailpartners in Europa kwamen ook op het idee om de Fruit Mix jaarrond aan te gaan bieden," vervolgt Pereira. "Het fruit wordt gepresenteerd in een aantrekkelijke doos en biedt consumenten de kans om nieuwe fruitsoorten te proeven. De markten voor dit product zijn Europa, het Midden-Oosten en Azië. We kunnen het niet aanbieden in Noord-Amerika omdat de import van een aantal van de fruitsoorten daar niet toegestaan is."

Pereira voegt eraan toe dat de inhoud zorgvuldig samengesteld is. "Alle fruitsoorten worden jaarrond in Colombia geteeld. Zoals men kan zien, bestaat de selectie uit verschillende kleuren en dat maakt het product aantrekkelijker voor de consument. We werken momenteel aan een nieuw ontwerp voor de doos."

Er komen nog meer mixverpakkingen aan
Eén van de redenen voor de ontwikkeling van dit product was om de aandacht op Zuid-Amerikaans fruit te vestigen. Met dit in gedachten en gezien de reacties op het product werkt Terra Exports op dit moment aan het samenstellen van Fruit Mix-dozen uit andere landen, waaronder Guatemala en Ecuador. 

"We ontwikkelen momenteel nieuwe dozen omdat er zoveel interessante en verschillende fruitsoorten bestaan," vertelt Pereira. "We willen de wereld laten zien wat Zuid-Amerika allemaal te bieden heeft. De komende maanden zullen we een Fruit Mix uit Guatemala introduceren, die ook in Noord-Amerika verkrijgbaar zal zijn, evenals één uit Ecuador. Beide dozen zullen gevuld zijn met specifieke fruitsoorten uit deze twee landen. 

Voor meer informatie:
Ana Milena Pereira
Terra Exports
Ph: +57 301 601-2535 
ana@terrexports.com
www.terraexports.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven