Grootste producenten van walnoten wereldwijd

Er bestaan twee belangrijke soorten walnoten: de Engelse, of Perzische, walnoot en de zwarte walnoot. De laatstgenoemde soort is oorspronkelijk uit Noord-Amerika afkomstig. De Engelse hybride wordt geteeld en in de loop der jaren zijn er talloze rassen ontwikkeld.

China
China is 's werelds grootste producent van walnoten. In het seizoen 2016-2017 produceerde het land één miljoen ton walnoten, wat neerkwam op 50% van de totale wereldproductie. Het land is tevens de grootste consument van walnoten. De consumptie per hoofd van de bevolking groeide van 170 gram in 1995 naar 1,8 kilo in 2016. Het percentage van 24%, waarmee de walnotenconsumptie in China is gegroeid, ligt ruim boven het wereldwijde gemiddelde van 5,8%. 

De Verenigde Staten
De Verenigde Staten komen op de tweede plaats. Het land is goed voor bijna een derde van de totale wereldproductie. De staat Californië is de grootste producent in het land en verantwoordelijk voor vrijwel de gehele productie in de Verenigde Staten. De regio's rondom Sacramento en San Joaquin staan bekend om de walnotenteelt. In 2016-2017 telde de staat Californië bijna 4.900 telers en bedroeg de totale walnotenproductie in de Verenigde Staten 607.810 ton. 

Andere grote producerende landen
China en de VS zijn samen goed voor bijna twee derde van de totale walnotenproductie. De Europese Unie, Oekraïne, Chili, Turkije en Moldavië behoren tot de overige grote walnotenproducenten in de wereld. 

Bron: worldatlas.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven