Amazon gebruikt openbaar vervoer voor pakketbezorging

Zweden: ICA Gruppen wil in 2020 klimaatneutraal zijn
De Zweedse ICA Gruppen wil in zijn gehele bedrijfsvoering met 2020 klimaatneutraal zijn. In 2019 wordt voornamelijk gewerkt aan het verminderen van de koolstofvoetafdruk en het aanmoedigen van consumenten en leveranciers om vooral voor duurzame en gezonde keuzes te gaan. Volgens CEO Per Strömberg is het Mitt klimatmål-initiatief nu een belangrijk onderdeel van de plannen van ICA Gruppen voor de toekomst. Er is een sterke focus op het milieu bij de aanbouw van nieuwe winkels. Ook wordt er in de leveringsketen samengewerkt met leveranciers om de koolstofvoetafdruk te verminderen. "De gehele markt voor duurzame energie is in verandering en ook wij moeten ons aanpassen. Als onderdeel van dit traject presenteren we in de eerste helft van 2019 een brandstofstrategie voor op de lange termijn," aldus de CEO.
Bron: esmmagazine.com

Litouwen: Maxima Grupė kondigt nieuwe bedrijfsstrategie aan
Maxima Grupė gaat een nieuwe bedrijfsstrategie hanteren voor op de lange termijn. De nieuwe aanpak draait om renovaties en uitbreidingen. De doelstellingen van het bedrijf voor tot en met 2025 komen neer op het verbeteren van de winkelervaring en een verbeterde werkplek voor medewerkers. De retailer wil in de komende 7 jaar rond de €600 miljoen investeren in de renovatie van huidige winkels en het openen van nieuwe filialen. De nieuwe bedrijfsplannen werden samengesteld aan de hand van inbreng van meer dan 100 werknemers in vijf verschillende landen.
Bron: esmmagazine.com

Australië: Coles werkt samen met pompstationketen
Coles Group en de pompstationketen Viva Energy zijn een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam New Alliance, dat tot 2029 stand moet houden. De New Alliance is bedoeld om Coles Convenience in Australië te profileren als marktleider binnen het buurtwinkelsegment. De overeenkomst houdt in dat beide partijen aan het verbeteren van de New Alliance werken. De bedrijfsvoering van Coles Convenience zal meer gebruik maken van een commissiebasis, terwijl Viva de prijzen van de brandstof bij de stations zal bepalen. Ook heeft Viva Energy Coles $137 miljoen (€85,6 miljoen) betaald als onderdeel van de samenwerking.
Bron: colesgroup.com.au

Kaufland heeft 121 winkels in Roemenië
Kaufland heeft zijn derde winkel in de Roemeense stad Bacău geopend. Het aantal hypermarkten is daarmee in Roemenië gekomen op 121 locaties. Kaufland is in Roemenië een marktleider met een omzet die 10,4% vormt van de totale retailomzet. Kaufland heeft onlangs een klantenkaart geïntroduceerd, waarmee kortingen kunnen worden verkregen. Het bedrijf is sinds 2005 in Roemenië actief en is onderdeel van de Duitse Schwarz Group. De Schwarz Group is ook verantwoordelijk voor het netwerk van Lidl in Roemenië en is een van de grootste retailbedrijven in Europa. De groep heeft 1.270 winkels verspreid over zeven landen.
Bron: internationalsupermarketnews.com

Spanje: Mercadona zoekt chauffeurs
De Spaanse keten Mercadona zoekt naar personeel in Madrid, Barcelona, Valencia, Álava en de Balearen. Er zijn met name meer chauffeurs nodig in verband met de toename van het online segment. Vorig jaar stelde Mercadona een nieuw bedrijfsmodel in met betrekking tot online retail in Valencia. Dit model wordt in 2020 uitgebreid in de omgeving van Madrid en Barcelona. De keten biedt vaste contracten en een startsalaris van €1.327 per maand.
Bron: internationalsupermarketnews.com

België: Colruyt past Google Assistant toe
De Belgische supermarktketen Colruyt is van plan om een systeem toe te passen, waarmee consumenten via Google Assistant boodschappenlijsten samen kunnen stellen. Het systeem slaat op wat de consument opnoemt en geeft vervolgens suggesties op basis van eerdere bestellingen. "Samen met onze klanten gaan we zien of stemtechnologie een efficiënt middel is om een boodschappenlijst samen te stellen", zegt Guy Elewaut van Colruyt. Op dit moment wordt gebruik gemaakt van de Nederlandse en Franse versie van Google Assistant, gezien een Belgische versie nog niet ontwikkeld is. Klanten die de app testen kunnen via Android-smartphones de lijst opstellen, die vervolgens op zowel de MyColruyt-app als de website van Colruyt wordt opgeslagen.
Bron: retaildetail.eu

Spanje: Dia saneert banen
De in financieel zwaar weer verkerende Spaanse keten Dia wil tot 2.100 banen saneren. Dia heeft op 8 februari bekend gemaakt over 2018 een enorm verlies van €352.5 miljoen te verwachten. verliezen te verwachten. De netto omzet daalde met bijna 11% tot €7,3 miljard. Het bedrijf was gedwongen zijn prijzen te verlagen in verband met de concurrentie met Lidl en Mercadona. De grootste aandeelhouder van Dia, een Russische zakenmagnaat, is van plan de keten geheel over te nemen.
Bron: channelnewsasia.com

VS: Rechtbank keurt overdracht Sears goed
Een Amerikaanse faillissementsrechtbank heeft de overname van Sears door voorzitter Edward Lampert goedgekeurd. Lampert neemt Sears over voor $5,2 miljard (€4,6 miljard). Hierdoord wordt het faillissement van het bedrijf afgewend en worden tienduizenden banen behouden. Rechter Robert Drain keurde de overname goed, ondanks de protesten van een commissie van onverzekerde crediteuren. De commissie is van mening dat de overdracht niet eerlijk naar de crediteuren is. Edward Lampert was in 2005 verantwoordelijk voor de fusie van $11 miljard (€9,7 miljard) tussen Sears en de discountketen Kmart. Sindsdien heeft de voorzitter van de raad van bestuur jarenlang geprobeerd het bedrijf te stimuleren. Door de overname via het hedgefonds van Lampert, ESL Investments Inv., worden 425 winkels en ongeveer 45.000 banen behouden.
Bron: reuters.com

VS: PCC Community Markets stopt met zelfscankassa's
PCC Community Markets gaat stoppen met zelfscankassa's.  "Als een supermarkt die in handen van de gemeenschap is, willen we zorgen voor meer verbinding en saamhorigheid in onze winkels. Dat lukt niet met een zelfscan-systeem", zegt onderdirecteur Heather Snavely. PCC Community markets heette voor 2017 PCC Natural Markets, maar wijzigde van naam om de nadruk te leggen op de functie als lokale coöperatie
Bron: supermarketnews.com

VS: Sedano’s gebruikt geautomatiseerd sorteersysteem
Sedano’s werkt samen met Takeoff om klanten online boodschappen te laten bestellen, die vervolgens door een geautomatiseerd systeem worden verwerkt. Het sorteersysteem dat hierbij wordt gebruikt is ontwikkeld door het Oostenrijkse logistieke bedrijf Knapp en ontworpen door de startup Takeoff. Het systeem verpakt nu al de boodschappen die door klanten van Sedano's Supermarkets online of telefonisch worden besteld.
Bron: miamiherald.com

VS: Thuisbezorger Postmates maakt beursgang
Postmates Inc. gaat in navolging van andere app-bedrijven een beursgang maken. De Amerikaanse thuisbezorger bevestigt daarmee een eerder nieuwsbericht van Bloomberg over de mogelijke beursgang. Details zijn hierover echter nog niet bekend gemaakt. Postmates gaat samenwerken met JPMorgan Chase & Co. en Bank of America Corp. voor de voorbereidingen van de plannen. Mogelijk wordt het bedrijf gewaardeerd op meer dan $1,85 miljard (€1,63 miljard), wat ook de waarde was in januari aan het bedrijf werd gegeven. In januari werd door Postmates voor $100 miljoen (€88,14 miljoen) aan financiering verkregen van bestaande aandeelhouders en BlackRock Inc.
Bron: bloomberg.com

Amazon gebruikt openbaar vervoer voor pakketbezorging
Amazon gaat de mogelijkheden verkennen van thuisbezorging door middel van openbaar vervoer. Het bedrijf wil op deze manier de kosten verminderen van het laatste traject dat een besteld pakket via Amazon aflegt. Met name in dunbevolkte gebieden als Alaska of arme regio's als Albanië zijn de mogelijkheden voor thuisbezorging beperkt. In deze gebieden wordt het openbaar vervoer vaak nog gebruikt om bestellingen aan huis af te leveren. Amazon wil dit systeem nu opnieuw breed invoeren, waarbij ook wordt gekeken naar rijke, drukke steden als Seattle. Het bedrijf heeft in Seattle een patent aangevraagd voor een module die aan een bus kan worden bevestigd, waarmee pakketten kunnen worden afgeleverd. Het patent beschrijft daarnaast een systeem, aan de hand waarvan een klant zijn locatie invoert en vervolgens een lijst krijgt met aanbevolen bushaltes. Als een bepaalde bushalte dan wordt aangevinkt, ontvangt de consument een schema met betrekking tot alle bussen die met Amazon meewerken.
Bron: retaildetail.eu


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven