Sainsbury's-Asda wachten op goedkeuring fusie

Sainsbury's en Asda wachten op het bericht dat hun voorgestelde fusie door kan gaan, waardoor binnenkort een nieuw Brits supermarktlandschap kan ontstaan. Zou de fusie een feit worden, dan wordt Tesco als grootste supermarktketen van z'n troon gestoten. 

Maar zorgen over hogere prijzen of minder keuze voor consumenten als resultaat van deze verbintenis hebben ervoor gezorgd dat de Britse concurrentie-waakhond de sector onder een microscoop legt. 

Sainsbury's en Asda zijn de tweede en derde grootste supermarktketen in het VK. Beide ketens zoeken wegen om tegen de druk van discounters als Aldi en Lidl te ageren en meer concurrerend tegen Tesco te zijn alsook bedreigingen van online boodschappenlijnen af te wenden. 

Door samen te werken, kunnen beide ketens de laagste prijzen bij handelaren bedingen. Sainsbury's verwacht met dergelijke praktijken 399 miljoen euro te kunnen besparen. Volgens bbc.com¸ hebben volksvertegenwoordigers gewaarschuwd dat het niet zo gemakkelijk zal zijn om groothandelaren hiermee akkoord te laten gaan, wat betekent dat kleine handelaren er aan zullen gaan. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven