Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan van der Kaden, StC International:

"Aan het pionieren geslagen in Marokko"

Tholen - StC International is inmiddels drie jaar actief vanuit het Westland. Onlangs verhuisde de kasgroentenbemiddelaar naar het nieuwe kantoor van BE Fresh, waar het ook de geconditioneerde loodsruimte mee deelt. Het concept om het product van Nederlandse telers te vermarkten, kopieert het bedrijf momenteel ook met Marokkaanse groenten. "We zijn aan het pionieren geslagen in Marokko. Stap voor stap willen we een merk opbouwen", vertelt Jan van der Kaden.


Team StC tijdens de Fruit Logistica

Waar veel bedrijven in de wintermaanden zich focussen op Spaanse groenten, richt StC zich juist vooral op Marokko. "We werken nauw samen met Marokkaanse telers. Met de kennis uit Nederland is het mogelijk om goede producties te halen. De enige beperking is het cultuurverschil en er ligt een sloot tussen, maar verder zien we weinig beperkingen. Arbeid is goedkoper en de teelten zijn kwalitatief op niveau. Zo verwacht ik dat we binnen een jaar met onze groenten op het Spaanse kwaliteitsniveau zitten."

"De oogst en verpakking gebeurt in Marokko op een vrij ouderwetse manier. Doordat wij op locatie actief zijn, kunnen wij de telers en het pakhuis adviseren zodat ze zich daar verder in kunnen ontwikkelen", vertelt Jan. Momenteel betrekt StC tomaten, punt- en blokpaprika's, aubergines en courgettes en bonen uit Marokko. Een uitbreiding naar het Marokkaanse fruit sluit Jan niet uit. "Als producenten ons opzoeken, gaan we dat zeker niet uit de weg. Maar wij kopen niets in. Wij koppelen teler en klant direct aan elkaar.  Wij nemen de teler graag mee de keuken in zodat zij betrokken worden bij het verkoopproces. Die korte keten en onze transparantie zijn onze kracht. Zeker in Marokko is die manier van werken ongebruikelijk, maar voor ons en onze telers werkt dit naar volle tevredenheid."



StC is inmiddels ook gestart met de Hollandse aubergines van haar vaste teler Zwinkels uit het Westland: Angela Zwinkels (Zwinkels) en Jan van der Kaden (StC)

Momenteel zitten de klanten van StC voor een gedeelte met vaste partners op de binnenlandse markt maar er wordt ook geƫxporteerd binnen Europa. "Nu komen veel groenten nog naar Nederland, maar we zijn aan het kijken of we ook meer rechtstreeks kunnen verladen naar de eindklant", vertelt Jan. Het huidige Marokkaanse seizoen verloopt volgens hem goed. "Door de kou zijn de producties laag geweest, maar er gaat wel meer product deze kant opkomen. Zeker de prijzen van de tomaten en paprika's zijn relatief hoog geweest. Je ziet dat de Russische markt voor Marokko steeds minder belangrijk wordt, waardoor men zich meer focust op Europa. Wij verwachten zeker tot eind maart nog wel Marokkaans product."

Voor meer informatie:
Jan van der Kaden
StC International
+31(0)174 75 29 50
info@stcint.eu  
www.stcint.eu