Citrusexporteur Marcel de Koning, Molinense:

"Murcia heeft in tegenstelling tot Valencia en Castellon geen vertragingen"

Het Clemenule-seizoen is onlangs van start gegaan in Murcia en in tegenstelling tot de teelt in Valencia en Castellon zijn er geen vertragingen. "Alles verloopt volgens schema", bevestigt Marcel de Koning van Molinense Producciones Naturales, S.L. Het bedrijf bezit een areaal van 2.300 hectare voor de teelt in Molina de Segura (Murcia), een gebied met een gemiddelde temperatuur van 19 graden Celsius en 3.200 zonuren per jaar."Dit jaar zal de aanvoer vanuit Valencia en Castellon 20% lager zijn, maar het productievolume in Murcia is niet beïnvloed", zegt Marcel. "De kwaliteit van de Clemenules is goed en de regen van de laatste weken verbetert de maten." Wel waarschuwt Marcel dat het belangrijk is voor zowel producenten als exporteurs om de kwaliteit op een bevredigend niveau te houden met name tijdens de regenachtige periodes.

De prijzen liggen volgens Marcel op een wat hoger niveau dan vorig jaar, wat overigens een slecht seizoen was. "Deze prijs is ook wel noodzakelijk voor een winstgevende citrusexport vanuit Spanje. Telers hebben gauw 30 cent per kilo nodig en met alle logistieke en verpakkingskosten, kan de startprijs niet onder de 65 cent per kilo liggen." Het Navelina-seizoen is gestart met kleine kalibers en lage prijzen, maar Marcel blijft optimistisch en hoopt dat de markt zich de komende weken zal herstellen.Molinense exporteert naar alle landen in Europa, de Arabische landen, de Verenigde Staten, Canada en Azië citrus onder haar belangrijkste merk Chiripa.

Voor meer informatie:
Marcel de Koning
Molinense Producciones Naturales S.L.
Pol. Ind. El Romeral II. C/América del Sur s/n
Tel: +34 968615111
marcel@molinense.com
www.molinense.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.