Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Agrico lanceert nieuwe kwaliteitskoers

"Meer zicht op de kwaliteit en vitaliteit van aardappelen"

Op 15 februari 2019 opent Agrico officieel haar nieuwe Quality Center dat begin dit seizoen al in gebruik is genomen. Agrico nam deel aan de Fruit Logistica in Berlijn. Tijdens de beurs introduceerde Agrico samen met haar dochterondernemingen haar nieuwe kwaliteitskoers. De boodschap die Agrico op deze beurs centraal stelde is de verscherpte focus op kwaliteit die voortkomt uit de nieuwe strategie Agrico 2030. Agrico wil blijven groeien en om dat te bereiken zijn professionaliteit en innovatie belangrijke voorwaarden.

In het Quality Center worden monsters van alle partijen aardappelen getest op de interne en externe kwaliteit. Hierdoor krijgt Agrico meer zicht op de kwaliteit en vitaliteit van haar aardappelen. Met deze informatie kan Agrico voor iedere partij aardappelen de beste bestemming bepalen en de kwaliteit richting afnemers beter garanderen. De data wordt tevens gebruikt om de teelt en opslag van de aardappelen te optimaliseren.

De stand van Agrico op Fruit Logistica

Naast het kwaliteitscentrum draagt ook het vernieuwde Agrico Research bij aan het realiseren van de kwaliteitsdoelen. In 2018 is flink geïnvesteerd in dit kweekbedrijf waarvan dit seizoen al revenuen worden verwacht. De kasoppervlakte is verdubbeld en er is geïnvesteerd in nieuwe technologieën waardoor er meer kruisingen kunnen worden gemaakt en het kweken van nieuwe rassen voor de toekomst efficiënter en effectiever kan worden gedaan.

Tijdens een receptie op de eerste beursdag lichtte algemeen directeur Jan van Hoogen de vernieuwde kwaliteitskoers toe aan de aanwezigen. De boodschap werd kracht bijgezet middels een film.

Ook de Agrico-rassen zelf waren te bewonderen en te proeven op de Fruit Logistica, waaronder de innovatieve Phytophthora-resistente ‘next generation potatoes’. Onder leiding van de topchef Paul van Staveren vond op de eerste beursdag een live cooking plaats in de Agrico-stand waarbij smaakvolle hapjes werden gemaakt en geserveerd van het Agrico-ras Loreley.

Voor meer informatie
Agrico
T: +31 (0)527 639980
l.de.jong@agrico.nl
www.agrico.nl  

 

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven