Eetbare coating van biomateriaal vermindert voedingsverspilling

Wereldwijd groeit de teeltsector en daarmee nemen problemen toe. Village Capital uit Washington met een Food and Agricultural programma ondersteunt start-ups met ideeën om deze problemen op te lossen. 12 bedrijven werden geselecteerd om aan het programma deel te nemen, waarvan 2 kans maken op financiering van investeringen en ondersteuning op andere gebieden. Het is de 5e keer dat dit programma van start gaat. 

Matt Zieger van Village Capital: "Het programma werd ontworpen om start-ups in de voedings- en tuinbouwsector te trainen en te financieren. Ze moeten gericht zijn op duurzame, gezonde en toegankelijke tuinbouwproducten om een beter voedings- en tuinbouwsysteem te creëren."


Vertegenwoordigers van Arable en Masienda, de 2 bedrijven die tijdens het Village Capital programma 2016 geselecteerd werden

Eetbare coating van biomateriaal 
Een bedrijf introduceerde een eetbare coating gemaakt van zijde die op elk product gebruikt kan worden om oxidatie en rijping te verminderen en daarmee rot tegengaat en houdbaarheid verlengt. Deze coating werd ontwikkeld door Cambridge Crops uit Massachusetts. Hoewel het bedrijf geen investering van Village Capital ontving, kregen ze wel de ondersteuning om hun idee verder te ontwikkelen.

Zieger: "Onderdeel van het Village Capital programma is VIRAL Pathway, dat helpt de communicatie tussen ondernemers en investeerders op eenzelfde lijn te krijgen. VIRAL helpt ondernemers te verwoorden hoe klaar hun product voor investeringen is en investeerders kunnen duidelijk maken waarom zij willen investeren. VIRAL is een belangrijke tool."

Binnenkort klaar voor de handel
Cambridge Crops beweert dat de eetbare coating verladers en retailers ten goede komt. Het materiaal zal een positieve impact hebben op de aanbodketen in gebieden met een minimale of onderontwikkelde koude keten infrastructuur.

Adam Behrens van Cambridge Crops: "Ons eetbare biomateriaal kan op alles gebruikt worden, van avocado's tot sla, van vis tot vlees. We kunnen verbetering in logistiek aanbieden, vermindering van verspilling tijdens transport en vermindering van afval op retailniveau."

Cambridge Crops hoopt het product volgend jaar verkrijgbaar te hebben. "We zijn druk bezig met onze veiligheidstesten en regelgeving. Begin 2020 hopen we klaar te zijn. We willen op een grootse manier de aanbodketen veranderen.

Voor meer informatie:
Rustin Finkler
Village Capital
Ph: +1 (407) 921-9940 
rustin.finkler@vilcap.com
www.vilcap.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven