Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse fruittelers van Pom’Evasion gaan bodem in boomgaard ontzien

De Pom'Evasion group presenteerde een innovatieve teeltwijze. Deze wordt "Agro Ecology" genoemd en heeft als doel het ontwikkelen van een teeltmethode die voldoet aan milieu-eisen. Het belangrijkste aspect is de zorg voor de bodem. Olivier Maugeais van Pom'Evasion: "De bodem is de basis van onze teelt. Een gezonde bodem betekent een gezonde oogst."

"Wanneer van de bodem geoogst wordt zonder dat z'n organische materie of voedingswaarden hersteld worden, dan worden de cycli der voedingselementen beschadigd, neemt de bodemvruchtbaarheid af en wordt de agro-ecologische balans verstoord. Het is belangrijk om je te realiseren dat planten en insecten geen indringers, maar essentiële factoren zijn. Planten verrijken de bodem en voeden de bomen. Insecten helpen bomen tegen ziektes en aanvallers te vechten."

Pom’Evasion hoopt elk jaar z'n Agro-ecologische benadering  die geënt is op drie belangrijke pilaren te verbeteren: resultaten, evolutie en kennis.

Voor meer informatie:  
Groupe Pom’Evasion 
Parc d’activités de Lanserre, 10 rue de la Fuye
49610 Juigné Sur Loire Les Garennes sur Loire
+33 (0)2 41 95 72 20
commercial@pomevasion.fr   
www.pomevasion.fr   

Publicatiedatum: